30. července 2020 • 14:50

Lednička, gauč, hrací automat. Hráči NBA dostávají v bublině stovky balíků

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen laboratoř na testy, tělocvičny a posilovny. Dalším z klíčových míst v Disney Worldu nedaleko Orlanda, kde už tři týdny žijí hráči NBA, je překladiště doručených balíků. Milionáři oddělení od okolního světa nakupují jak o život, depem prý denně projde zhruba tisícovka balíků. To dělá zhruba tři zásilky na jednoho hráče. Denně! Balíky zřízenci nejprve otřou a postříkají dezinfekcí, až pak je roztřídí podle jednotlivých týmů.



Na hotelových pokojích stráví někteří borci až čtyři měsíce života, tak si hodlají udělat pořádný komfort. Proto už dorazila například i velká lednička s výrobníkem ledu, luxusní gauč, boxovací pytel nebo hrací automat. Samozřejmě na hru NBA Jam.

Vernon Patterson, jenž pracuje ve skladu, nemusel dlouho přemýšlet, aby jmenoval nejzvláštnější zásilku. „Ta lednice byla vážně obří. Ne minibar, ale skutečně ohromná skříň,“ líčil v pořadu Jump.

Udonis Haslem z Miami prozradil, že už za objednávky po internetu utratil v bublině asi 5000 dolarů (asi 120 000 korun). A to prý zdaleka nepatří k nejrozhazovačnějším borcům. Dlouháni si ale takové náklady mohou dovolit. Vždyť průměrný plat v NBA je pro tuto sezonu 7,7 milionu dolarů, což je nejvíc ze všech hlavních zámořských soutěží. A díky tomu, že se sezona za branami Disney Worldu rozběhne, zachrání liga podle odhadů asi miliardu dolarů, o kterou by na televizních právech jinak přišla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud