22. března 2021 • 07:00

Blíží se výměna? Satoranský na trhu! Chicago ho nabízí New Orleans

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou dny Tomáše Satoranského v Chicagu sečteny? Zatím není známo, minimálně je však zřejmé, že Bulls si svou budoucnost bez českého rozehrávače umí velmi dobře představit. Podle zámořských médií dali nabídku New Orleans Pelicans na trejd, jenž by měl do klubu přivést Lonzo Balla, zatímco opačným směrem by zamířil Satoranský a s ním v balíčku nespecifikovaný počet picků pro druhé kolo draftu. Uzávěrka přestupů je ve čtvrtek.



Před týdnem byl Tomáš Satoranský instalovaný zpět do základní pětky Bulls. Možná nešlo ani tak o pokus zvednout tým, ale předvést hráče, aby získal větší cenu na trhu.

O čem se již dlouho spekuluje, je čím dál zřejmější. Bulls hledají upgrade na pozici prvního rozehrávače, a když v úvodní polovině sezony zjistili, že mladík Coby White ještě do téhle role nedorostl, rozhodli se ubírat cestou výměny. A devětadvacetiletý Satoranský, jeden z nejstarších mužů na soupisce, je pro ně v tomto případě zbytným zbožím.

Reportér respektovaného serveru Ringer Cevin O´Connor podle zpráv od svých zdrojů napsal, že již dali Bulls nabídku New Orleans, která se točí kolem Satoranského. Rádi by totiž získali Lonzo Balla, teprve třiadvacetiletého borce a někdejší dvojku draftu. K českému basketbalistovi by muselo Chicago přihodit ještě několik voleb ve druhém kole draftu.

Ball v této sezoně skóruje 14,2 bodu a zapisuje 5,6 asistence na zápas. Markantní je jeho zlepšení při střelbě trojek, které letos proměňuje s vynikající úspěšností 38,5 procenta. Navíc je i velmi dobrým obráncem.

To vše z něj však také dělá velmi žádané zboží na trhu, zájem o něj mají silní LA Clippers, jedni z velkých favoritů na titul. Nabídku již dala údajně také Atlanta.

Hodnotu Satoranského může zvyšovat fakt, že ze současného platu 10 milionů dolarů má pro příští sezonu garantovánu pouze polovinu, tudíž jeho nový zaměstnavatel by ušetřil. Uzávěrka přestupů je v NBA ve čtvrtek v osm hodin večer českého času.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud