19. října 2023 • 17:20

NBA bez Čecha. Krejčí se nevešel na soupisku a je na listině volných hráčů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Vít Krejčí v NBA za Minnesotu Timberwolves hrát nebude. Vedení klubu nezařadilo třiadvacetiletého českého rozehrávače na soupisku pro novou sezonu a naopak jej umístilo na seznam volných hráčů. Informoval o tom oficiální web soutěže.



Krejčí zamířil do Minnesoty poté, co s ním v létě rozvázala smlouvu Atlanta Hawks. V Minnesotě podepsal zkušební kontrakt, nastoupil však i kvůli zranění levé ruky do jediného přípravného zápasu proti Dallasu. V něm zaznamenal za sedm minut čtyři body a dva doskoky.

V případě, že o rodáka ze Strakonic neprojeví nikdo zájem, mohl by Krejčí zamířit do nižší soutěže G-League, podle webu Eurohoops.net do spřátelenému týmu Iowa Wolves. Další variantou může být návrat do Evropy. Český reprezentant v minulosti hrál také za Oklahomu Thunder či španělskou Zaragozu. Do NBA byl draftován v roce 2020.

Krejčí odehrál v NBA celkem 59 zápasů. V první sezoně nastoupil v dresu Oklahomy k 30 utkáním a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut. Za Atlantu v minulém ročníku nastoupil v 29 duelech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut a měl průměr 1,2 bodu.

Krejčí je pátým českých basketbalistou, který se do elitní zámořské soutěže dostal. Před ním hráli NBA Jiří Zídek mladší, Jiří Welsch, Jan Veselý a Tomáš Satoranský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud