Adam Nenadál
30. března 2024 • 11:45

Kdo neměl veliký sen, ten tohle nikdy nepochopí, říká Krejčí o průlomu

Autor: Adam Nenadál, TV iSport
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíce a měsíce bez pořádného zápasu. Bez jistoty budoucnosti v nejlepší basketbalové lize světa. Bez kontraktu. Hotely, města, osamělé haly, tisíce a tisíce střel a tréninků. „Kdo neměl veliký sen, ten tohle nikdy nepochopí,“ odpovídá Vít Krejčí v exkluzivním rozhovoru pro iSport.cz a Livesport.cz na otázku, proč svou zámořskou misi už dávno nezabalil a nezamířil zpět do Evropy. „Říkali mi, že moje kariéra v NBA je u konce,“ připouští 23leté křídlo.



Jenže Krejčí to nezabalil. Kousl se. Přijal nejistotu a čekal na šanci. A ta teď přišla – rodák ze Strakonic odehrál šest zápasů v základní sestavě Atlanta Hawks v řadě, má parádní minutáž, a dvakrát v týdnu významně přispěl k výhrám nad nejlepším týmem NBA Boston Celtics: „Věděl jsem, že to musím chytit za pačesy,“ usmívá se Krejčí.

V obou zápasech proti Celtics navíc Krejčí bránil největší hvězdu soupeře – a jednu z největších hvězd celé ligy – Jaysona Tatuma. „Fyzicky obrovsky náročný úkol, jeden z nejtěžších, co jsem zažil,“ říká české křídlo. „Ale vím, že kouč Snider mi teď věří právě díky obraně, v které jsem udělal obrovský posun. I kluci v týmu se mi smáli, že jsem nikdy nebyl takový pes obranář, jako jsem teď,“ usmívá se Krejčí.

S kterým slavným rapperem měl nedávno interakci? Proč si v Charlotte nevšiml Leoše Mareše? Jak vidí svou budoucnost v NBA? Jak fandí píseckým Sršňům v české lize a co říká na záplavu gratulací z domova? Podívejte se na VIDEO v horní části článku.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud