7. listopadu 2012 • 15:40

Úspěšný den Obamy: Zahrál si basket s Pippenem a pak vyhrál volby

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahrál si basketbal s legendou a pár hodin poté se stal opět americkým prezidentem. To, že je Barack Obama fanouškem Chicaga Bulls je známý fakt, že si ale den před volbami vždy zahraje basketbal, to je už méně pověstný rituál. A ke svým kolegům si tentokrát pozval i Scottieho Pippena, šestinásobného vítěze NBA. Vyhrál pak nejen zápas, ale i boj o Bílý dům.



Začal s tím už před čtyřmi lety. 3. ledna, v den, kdy vyhrál na volebním shromáždění ve státě Iowa. A basketbal v klíčový den se stal jeho rituálem.

Letos ho navíc Barack Obama ještě pozvedl o úroveň výš. Na přátelské utkání s poradci a kamarády si pozval basketbalovou ikonu Scottieho Pippena. Šestinásobného vítěze NBA s Chicagem Bulls a bývalého spoluhráče Michaela Jordana.

„Bylo to zvláštní, zahrát si s prezidentem v den voleb. Běžně sedíte doma a přemýšlíte, co prezident asi v ten den dělá. A najednou ho vidíte bez obleku a hrajete si s ním v uvolněné atmosféře basket. Je to něco, co budete jednou vyprávět dětem,“ smál se poté Pippen.

Je známo, že Obama patří ke skalním fanouškům Chicaga, Pippen ho však prý viděl poprvé naživo. A teď s ním měl hrát v jednom týmu.

Jak by skončil zápas jeden na jednoho v podání Obamy s Romneym? Podívejte se na souboj jejich dvojníků...

„Kdybych ho nevyhlížel, tak bych snad jeho příchod do haly ani nezaregistroval. Když však přišel, potřásl si s námi rukama a byl v pohodě,“ říkal Pippen. „Tak jsem mu poradil, že jestli chce vyhrát, musí hrát se mnou,“ žertoval.

„Není moc agresivní hráč, ale dobře ví, co obrana obnáší. A má rád plynulou hru. Možná by mohl být trochu agresivnější, ale zase chápu, že se nechtěl zranit,“ dodal Pippen.

Rituál nakonec Obamovi vyšel. Vyhrál jak zápas, tak i boj o Bílý dům s Mittem Romneym.

Během volební kampaně si Barack Obama našel na basketbal čas.
Během volební kampaně si Barack Obama našel na basketbal čas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud