Karel Häring
25. října 2012 • 11:45

Rooney může pomoci rozhodnout volby prezidenta USA. Volil by Obamu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní to až bizarně, nicméně političtí komentátoři to nevylučují. Anglický fotbalista Wayne Rooney může ovlivnit výsledky blížících se prezidentských voleb v USA poté, co veřejně vyjádřil podporu Baracku Obamovi!



Že vám Wayne Rooney nepřipadá jako typ, který by se zajímal o politiku? Zdání klame.

Útočník Manchesteru United, který ve středu oslavil 27. narozeniny, oželel spánek a sledoval v televizi debaty Baracka Obamy a Mitta Romneyho, které začínaly okolo třetí hodiny ranní evropského času.

Wayne Rooney s fanoušky na Twitteru hodně komunikuje, takhle jim vzkázal, že je v pohodě po operaci, teď zase dává najevo, koho by zvolil v amerických prezidentských volbáchFoto Twitter

„Viděl jsem dosud všechny debaty prezidentských kandidátů. A kdybych měl hlas, volil bych Obamu,“ napsal na svém twitterovém účtu.

Na Rooneyho neočekávanou podporu současnému prvnímu muži USA dokonce zareagovali političtí komentátoři a někteří z nich prohlašují, že postoj hvězdy United může Obamovi pomoct k obhajobě funkce.

Manchester United je totiž v USA velmi populární, počet jeho fanoušků se odhaduje na osm milionů a podle komentátora Davida Torranceho se tamní voliči často rozhodují i na základě názorů svých oblíbených celebrit.

„V Americe na tomhle záleží, protože voliči častěji slyší na to, co říkají celebrity a sportovní hvězdy, než nudní staří politici,“ napsal anglický deník The Sun.

Stejný list pak citoval nejmenovaný zdroj, který na Rooneyho adresu řekl. „Wayne možná nebyl ve škole úspěšný, ale změnil se v bystrého obchodníka a stále víc se zajímá o dění ve světě.“

Anglický reprezentant není jedinou celebritou, která veřejně podpořila Obamu, patří k nim například zpěvačka Mariah Carey, režisér Steven Spielberg nebo herec George Clooney.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud