19. února 2013 • 19:00

Basketbalistky USK sahaly v Istanbulu po výhře, podlehly o bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha v úvodním duelu 2. kola Evropské ligy prohrály na palubovce favorizovaného Galatasaraye Istanbul 48:49. V páteční odvetě tak musejí doma zvítězit, jinak pro ně soutěž skončí.



Pražankám se ve vyřazovací fázi Euroligy nedaří, z dosavadních devíti zápasů vyhrály jediný před dvěma roky proti Tarantu. Nyní mají ještě minimálně jeden pokus na to, aby svou bilanci vylepšily a zabojovaly o premiérový postup mezi nejlepší osmičku. Svým výkonem naznačily, že šanci mají. Případný třetí duel by se hrál příští středu znovu v Istanbulu.

Dnes od začátku na palubovce vládly obrany. Pražankám se dařilo ucpat prostor pod košem, odkud je Galatasaray nejvíce nebezpečný. Jenže v závěru první čtvrtiny dala dvě rychlé trojky po sobě Iveginová a Galatasaray díky tomu utekl na šest bodů.

V dresu USK však ve druhé čtvrtině začala úřadovat americká pivotka Vaughnová, ke které se přidaly Elhotová s Brunsonovou a najednou vedly o šest bodů české mistryně.

Obrana USK fungovala velmi dobře a hráčky Galatasaraye se musely často uchylovat k individuálním akcím. V závěru poločasu však obrana zaváhala při vyhazování z autu a Murphyová současně s klaksonem snížila na tříbodový rozdíl před odchodem do šaten.

To Galatasaray nakoplo. Ve třetí části se oba týmy střídaly ve vedení, ale pak znovu měl lehce navrch český celek. A když se v poslední části dařilo USK tři minuty nedovolit Galatasarayi ani bod a držet pětibodový náskok, zdálo se, že by mohl zápas skončit překvapením.

Minutu před koncem Vaughnová, která byla s 15 body nejlepší střelkyní zápasu, poslala USK do vedení 48:46. Jenže závěr patřil domácím. Nejprve Fowlesová snížila trestným hodem a sedm sekund před koncem vstřelila vítězný koš nová posila Hardingová. Pokus Škerovičové o trojku současně s klaksonem už nevyšel.

Galatasaray Istanbul - ZVVZ USK Praha 49:48 (12:8, 23:26, 39:42)
Nejvíce bodů: Iveginová a Fowlesová po 9, Hardingová a Lyttleová po 8 - Vaughnová 15, Dubljevičová 8, Brunsonová 7, Vítečková 6. Fauly: 14:14. Trestné hody: 10/8 - 10/6. Trojky: 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud