21. února 2013 • 17:36

Basketbalistky USK mají jasno: Galatasaray můžeme porazit!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen výhra v páteční odvetě 2. kola Evropské ligy s Galatasarayem Istanbul udrží basketbalistkám USK Praha naději na premiérový postup na závěrečný turnaj. Naopak porážka by znamenala už popáté za sebou vyřazení před branami čtvrtfinále. Podle trenérky Natálie Hejkové se její svěřenkyně přesvědčily, že na tureckého soupeře mají, když na jeho hřišti první zápas prohrály o jediný bod 48:49. Páteční zápas začíná na Folimance v 18 hodin.



"Ověřily jsme si, že s nimi můžeme hrát. To je důležité. Můžeme oprávněně věřit tomu, že je zdoláme," řekla Hejková v rozhovoru pro ČTK.

Na druhou stranu bude třeba, aby na první zápas hráčky zapomněly. "Jediné zranění je teď to psychické z těsné prohry a musíme dbát na to, aby to hráčky nezdeptalo," dodala.

Připouští, že zklamání z nezvládnuté koncovky úterního zápasu je veliké. "Byly jsme odhodlané vyhrát a byly jsme hodně blízko tomu, aby se to povedlo. Takže určitě jsme hodně zklamané," řekla Hejková.

Půl minuty před koncem prý už byla o výhře přesvědčená, když Galatasaray neproměnil trestné hody a USK vedl 48:47.

"Věřila jsem, že náš tým je tak zkušený, že už to uhraje. Jenže to bylo z naší strany unáhlené. Místo abychom podržely míč 24 sekund, tak jsme vystřelily příliš brzy za tři body a daly tak soupeři šanci zaútočit," litovala.

Při rozhodující akci se zřejmě projevilo i to, že její autorka Lindsey Hardingová hrála za Galatasaray první zápas a hráčky USK ji neměly přečtenou.

"Jak ona, tak i druhá posila Eshaya Murphyová nehrály nijak oslnivě. Jenže výhodu měly v tom, že jsme je neznaly. I proto asi Murphyová dala v závěru poločasu důležitý koš a Hardingová vítězný. Kdybychom je měly lépe přečtené, dopadlo by to pro nás možné lépe," míní Hejková.

I páteční odveta podle ní bude bitvou obran jako první zápas, ve kterém padlo nejméně bodů v celé euroligové sezoně.

"Boj to jednoznačně bude, bez toho nemáme šance. Istanbul má velmi kvalitní hráčky, zejména pod košem, které musíme ubránit tak jako v Istanbulu, jinak nemáme šanci," prohlásila trenérka.

Věří však, že v domácím prostředí bude úspěšnější útok. "V Istanbulu jsme neproměnily ani jednu z dvanácti trojek. Stačila jedna a vyhrály bychom. Takže doma to snad bude lepší," dodala.

Basketbalistky USK Praha musejí v pátek vyhrát v Evropské lize nad Galatasaray, jen to jim dá šanci pokračovat v soutěži
Basketbalistky USK Praha musejí v pátek vyhrát v Evropské lize nad Galatasaray, jen to jim dá šanci pokračovat v soutěži

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud