Ilona Kolářová
24. dubna 2013 • 11:59

Trenérka Hejková je před finále nejistá: Snad hráčky zaberou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěly už konečně uspět v Eurolize, nepodařilo se. Ztratily finále Českého poháru. Teď se od basketbalistek USK Praha očekává, že si napraví reputaci ziskem domácího titulu. V cestě jim znovu stojí největší rivalky a čtrnáctinásobné mistryně z IMOSu Brno.



„Všichni očekávají, že ten titul musíme vyhrát. Po vypadnutí z Euroligy se ale ostražitost a nasazení dál těžko udržuje. Bojuju s tím na každém tréninku, v každém zápase. Teď při finále to snad bude jednodušší, hráčky zapnou a maximálně se zkoncentrují,“ věří Natália Hejková.

Slavná trenérka se svými týmy už 4x triumfovala v Eurolize, s reprezentací Ruska vybojovala bronz na OH v Pekingu, byla poctěna koučováním výběru světa. Do USK přišla na podzim v rozehrané soutěži za vyhozeného trenéra Beneše a někdy se nestačila divit. „Vždycky jsem tvrdila, že americké basketbalistky jsou pracanti a nemají manýry. Teď už vím, že to neplatí pro všechny bez rozdílu...“

Téměř všechny její svěřenkyně už taky vědí, s kým na Folimance počítají i pro příští sezonu, a s kým ne. Některé mají před sebou vidinu reprezentace, jiné čeká start v zámořské WNBA.

„Slabší koncentrace se ukázala v semifinále ligy proti Trutnovu. Hrály jsme jako na houpačce. Když se hráčky soustředily na hru, byly jsme o 30 bodů lepší. Když odpochodovaly zápas, tak z toho bylo skoro drama.“

Basketbalistky USK útočí na třetí mistrovský titul v řadě a celkově šestý v historii. Brňanky je ale v této sezoně už dvakrát porazily, v úvodu v Brně 79:62 a pak ve finále Českého poháru 83:87. Tři vzájemné duely vyhrál USK. První finálový zápas ligového play off začíná dnes na Folimance od 18 hodin, v sobotu se pokračuje v Brně. Hraje se na tři vítězná utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud