6. listopadu 2013 • 19:54

Basketbalistky USK Praha na úvod Euroligy porazily Záhřeb

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do nové sezony Evropské ligy domácím vítězstvím 57:52 nad chorvatským celkem Nový Záhřeb. V utkání vedly české mistryně od první minuty, a i když se jim nepovedlo zlomit odpor soupeře, bez větších potíží napodobily dvě výhry nad Záhřebem z minulé sezony. Nejlepší střelkyní USK byla s 15 body Kia Vaughnová.



Pražanky začaly velmi svižným basketbalem a využívaly toho, že jejich pivotky jsou rychlejší než soupeřky. Výsledkem bylo několik vydařených brejků, které pomohly domácím získat sebevědomí.

V obraně dělala Pražankám problémy jen téměř dvoumetrová pivotka Ivankovičová, která byla s 21 body nejlepší střelkyní zápasu. I tak ale české šampionky už v první čtvrtině získaly náskok 10 bodů.

Jenže ve druhé části soupeř výrazně zlepšil obranu, vsadil na větší agresivitu a vyrovnal hru. USK navíc nevyšel závěr poločasu a hostující hráčky snížily na pouhých šest bodů.

Druhý poločas hráčky USK odstartovaly vynikající obranou a osm minut nedovolily Záhřebu jediný bod. Samy se však v útoku také spíše trápily a odskočily jen na 11 bodů.

Záhřeb tak zůstával stále ve hře a znovu snížil. Domácí tým ale uklidnila trojkou reprezentační rozehrávačka Lenka Bartáková. Ačkoliv slavila euroligovou premiéru, sehrála v koncovce velmi důležitou roli nejen v útoku, ale především v obraně. USK pak v úplné koncovce potvrdil větší zkušenosti a dovedl zápas k výhře.

Skupina C:

ZVVZ USK Praha - Nový Záhřeb 57:52 (25:15, 37:31, 45:35)
Nejvíce bodů: Vaughnová 15, Dubljevičová 13, Palauová 7 - Ivankovičová 21, Pascuaová 8, Ciglarová 6. Fauly: 14:20. Trestné hody: 10/5 - 8/6. Trojky: 4:2.
19:00 Polkowice - Kibirkstis Vilnius, Galatasaray Istanbul - Salamanca.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud