17. ledna 2014 • 18:45

Tým zdrcený tragédií se vrací na palubovku. Bojovat za mrtvé kamarády

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři dny po tragédii, při které přišli o tři svoje hráče, nastoupí basketbalisté Jindřichova Hradce v sobotu k zápasu Mattoni NBL na hřišti Děčína. Po odložení středečního utkání s Kolínem to bude poprvé od nešťastné události, co tým vyběhne na palubovku.



„Po dlouhém rozmýšlení a zvažování jsme se rozhodli odehrát naše nejbližší utkání v Děčíně. Chceme bojovat za naše kamarády,“ stojí v prohlášení klubu.

Michal Fröhde, Filip Sahan a Roman Vach havarovali v úterý večer po cestě z tréninku, ve vysoké rychlosti narazila jejich Škoda Super do stromu a zůstaly z ní jen trosky. Záchranáři už nikomu ve vraku nemohli pomoct.

Tým společně s fanoušky vzdal čest mrtvým kamarádům ve středu při pietní akci, uspořádané místo ligového utkání. K tomu dalšímu už síly našel.

„Je to pro nás strašně čerstvé, hrozná rána. Věřím, že nejlepší vzpomínka na kluky bude, když necháme na hřišti duši a popereme se v každém zápase o co nejlepší výsledek. Oni by si to přáli, protože měli tenhle sport strašně moc rádi,“ řekl asistent trenéra David Musil.

Pro fanoušky je na zápas v Děčíně připraven autobusový zájezd s odjezdem ve 12.30 od sportovní haly.

Jindřichův Hradec se loučil s tragicky zesnulými basketbalisty
Video se připravuje ...

Rozhodnutí nastoupit padlo po poradě hráčů. „Naši kluci se rozhodli uctít památku našich kamarádů tím nejlepším co umí – basketbalem,“ stojí v prohlášení Jindřichova Hradce.

Tým, který je v tabulce Mattoni NBL poslední, už vyhlíží i zbytek sezony. Ten bude po tragédii, která ho postihla, nesmírně těžký. Hlavně po psychické stránce.

„Ovlivní to všechno, co se v klubu bude dít, ale my jsme velice mladý tým, jeden z nejmladších v soutěži. Pro kluky je to... zkušenost je asi špatné slovo, ale je to prostě život, takové věci se v něm

stávají. My to musíme bohužel, nebo bohudík, hodit za hlavu a dívat se dál dopředu,“ dodal asistent kouče Musil.

V Jindřichově Hradci se uskutečnila pieta za tři tragicky zesnulé basketbalisty Romana Vacha († 19)Michala Fröhdeho († 23) a Filipa Sahana († 21)
V Jindřichově Hradci se uskutečnila pieta za tři tragicky zesnulé basketbalisty Romana Vacha († 19)Michala Fröhdeho († 23) a Filipa Sahana († 21)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud