12. února 2014 • 13:42

Nymburk hraje o naději, potřebuje doma porazit Maccabi Haifa

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z klíčových zápasů sezony mají před sebou basketbalisté Nymburka. V pražské Tipsport Areně dnes (začátek v 18.30) hostí v zápase Eurocupu izraelský tým Maccabi haifa, a pokud chtějí pomýšlet na postup do osmifinálové fáze, musí nutně vyhrát.



Závěr eurocupové skupiny K připomíná rébus pro matematiky. Bodové rozdíly, skóre a vzájemné bilance hrají rozhodující roli. Nad vším ale ční povinnost Nymburka porazit dnes večer Haifu. A to nejlépe o pět a více bodů. Takovým rozdílem (75:80) prohrál český mistr s izraelským soupeřem v prvním duelu na jeho půdě.

Vzhledem k tomu, že Haifa si naopak v Praze může zajistit postup, půjde o zápas na ostří nože.

„Haifa je soupeř o jedné nebo dvou velkých individualitách, které je strašně těžké zastavit. V Izraeli se nám to zase tak moc nepovedlo, takže teď je před námi nová výzva zvládnou to mnohem lépe, abychom měli šanci vyhrát,“ uvedl Vojtěch Hruban, reprezentační křídelník Nymburka.

Pokud se Nymburku podaří splnit první část zadání, může se pak v posledním kole skupiny K popasovat o postup s Montepaschi Siena. Popřípadě může se Sienou o dva body prohrát, pokud by Haifa zároveň prohrála s Chimki Moskva.

Na tyto počty se ale Nymburk nemůže ohlížet. Jedním z jeho problémů, který potřebuje zvládnout, jsou špatné koncovky vyrovnaných zápasů.

„Musíme hrát chytřeji a trochu s větším nadhledem. Ty koncovky vypadají, jako kdybychom byli nervózní, což se nám nesmí stávat. Musíme to hrát zkušeně, bez nějakých bláznivin a týmově,“ nabízí recept Hruban.

Vstupenky na zápas s Haifou budou na pokladnách Tipsport Areny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud