17. října 2014 • 23:39

Veselý začal Euroligu vítězně. Fenerbahce porazilo Milán 77:74

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český basketbalista Jan Veselý prožil vítězný návrat z NBA do Evropské ligy, v níž jeho Fenerbahce Istanbul na úvod porazilo Armani Milán 77:74. Veselý k tomu přispěl šesti body a především dobrou obranou a 9 doskoky. Druhý z českých reprezentantů v soutěži Tomáš Satoranský po problémech se srdeční arytmií ještě chyběl v sestavě Barcelony při výhře 83:81 nad Bayernem Mnichov.



Veselý se po třech letech v NBA vrátil do Evropy a v dresu Fenerbahce znovu hraje soutěž, ve které si výkony v barvách Partizanu Bělehrad vysloužil zámořské angažmá.

Nechyběl v základní sestavě a dobrou obranou na dalšího bývalého hráče NBA Linase Kleizu pomohl k úvodnímu náporu a vedení 12:2. Milán se pak začal vracet do hry, ale dva vydařené protiútoky zakončené smečemi Veselého znovu získaly převahu Fenerbahce.

Pak však Veselý odešel střídat a Milán šňůrou 13:0 po taktovkou Nicola Melliho skóre otočil ve svůj prospěch. Od té doby se hrálo hodně vyrovnaně.

Koncovku lépe zvládlo Fenerbahce i přes zbytečné chyby a také bez vyfaulovaného Veselého, který si pátou osobní chybu připsal minutu a půl před koncem. Rozhodující trojku dal půl minuty před koncem po individuální akci Andrew Goudelock, s 19 body nejlepší střelec zápasu.

To Satoranský musel sledovat své barcelonské spoluhráče jen z tribuny. Po srdečních problémech, které se u něj objevily během přípravy, sice již trénuje s týmem, ale na první utkání ještě nebyl připraven. Barcelona bez něj sehrála velmi vyrovnaný zápas s Bayernem, ale v koncovce potvrdila větší zkušenosti. Klíčovou trojku minutu a půl před koncem na 79:71 dal Satoranského konkurent na rozehrávce Marcelinho Huertas.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud