26. prosince 2015 • 09:34

Repríza finále pro Golden State. Rozjetý Green zazářil 22 body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State porazili ve vánoční repríze letošního finále NBA Cleveland 89:83. Warriors se tentokrát spíše než o přesnou střelbu mohli opřít o pevnou defenzivu a vyhráli 32. domácí zápas v řadě. Vyrovnali tím sedmou nejdelší sérii historie v podání Chicaga ze sezony 1996/97.



Golden State v pátek spíše než nejlepší hráč soutěže Stephen Curry táhl Draymond Green, jenž zaznamenal 22 bodů a 15 doskoků. Curry trefil jen šest střel z patnácti a přispěl 19 body.

Warriors nicméně udrželi Cleveland, jenž vyhrál předchozích šest zápasů, na 32 procentech úspěšnosti střelby. Největší hvězda Cavaliers LeBron James nasbíral 25 bodů.

V letošním finále chyběl poraženému Clevelandu zraněný Kevin Love a téměř celou sérii i rozehrávač Kyrie Irving, jenž si poranil koleno v prvním utkání, ale v pátek to nebylo o moc lepší ani s nimi. Love trefil jen pět ze 16 střel (10 bodů) a Irving minul 11 z 15 pokusů (13 bodů).

Basketbalisté Golden State díky osmadvacátému vítězství z devětadvaceti zápasů zvýšili náskok před druhým nejlepším týmem Západní konference San Antoniem, jehož rozlet zastavil Houston. Rockets udrželi Spurs na nejnižším počtu bodů v této sezoně a vítězstvím 88:84 ukončili jejich sedmizápasovou vítěznou sérii.

Na straně vítězů zaznamenal 20 bodů James Harden, jenž se v závěru blýskl dvěma trojkami za sebou, stejný počet bodů si připsal za Spurs Kawhi Leonard.

O vánoční překvapení se postaralo Chicago, jež zdolalo třetí nejlepší tým Západu Oklahomu 105:96 na jejím hřišti. Thunder nebyl nic platný výkon Kevina Duranta, nejlepšího hráče zápasu s 29 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. Bulls táhli Jimmy Butler s 23 body a Pau Gasol s jednadvaceti.

Výsledky:

Golden State - Cleveland 89:83, Houston - San Antonio 88:84, LA Lakers - LA Clippers 84:94, Miami - New Orleans 94:88 po prodl., Oklahoma City - Chicago 96:105.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud