3. října 2016 • 12:18

Luboš Bartoň uzavřel hráčskou kariéru, naplno rozjede tu trenérskou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý basketbalový reprezentant Luboš Bartoň ukončil v 36 letech hráčskou kariéru. Vítěz Evropské ligy s Barcelonou z roku 2010 strávil poslední sezonu v rezervním týmu katalánského klubu, v němž zároveň pomáhal s výchovou mladých talentů a sbíral zkušenosti pro trenérskou dráhu, které se chce nyní věnovat naplno.



Jedna z největších postav českého basketbalu poslední dekády už loni v létě ukončila reprezentační kariéru, nyní končí s hraním úplně. "Přišel čas, abych oznámil ukončení mé basketbalové hráčské kariéry. Mohu ujistit, že cítím klid na duši i na těle. Rozhodování tedy nebylo moc složité," uvedl Bartoň v tiskové zprávě České basketbalové federace.

"Nemám ale v úmyslu jít daleko od basketbalu. Teď mám čas a energii věnovat se trenérské dráze, kterou jsem již tento rok začal. Proto neřeknu sbohem, ale na shledanou," dodal.

Bartoň je spolu s Jiřím Zídkem mladším jediným českým vítězem Evropské ligy. Odchovanec Děčína prošel americkým univerzitním systémem. Následně se vrátil do Evropy, kde oblékal dresy Boloně, Říma, Badalony, Barcelony, Fuenlabrady, USK Praha, Braunschweigu, Děčína, Valencie a Nymburku.

Od roku 1998 pravidelně reprezentoval a zúčastnil se čtyř evropských šampionátů v letech 1999, 2007, 2013 a 2015, kde pomohl týmu k historickému sedmému místu. V roce 1999 byl druhým nejlepším střelcem turnaje.

"Největší dík patří mé rodině, hlavně manželce Keilley, kteří mě doprovázeli během mé hráčské kariéry, pomáhali mi během slabších chvilek a radovali se z mých úspěchů," prohlásil Bartoň. "Děkuji také všem bývalým spoluhráčům, trenérům, asistentům, manažerům a všem lidem kolem týmu, za který jsem kdy hrál. Nebudu konkrétně jmenovat, protože za 20 let je ten seznam poněkud dlouhý," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud