30. září 2017 • 11:23

Rekordní Westbrook! Nový kontrakt s Oklahomou mu vynese 4,5 miliardy korun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejužitečnější hráč poslední sezony basketbalové NBA Russell Westbrook podepsal novou smlouvu s Oklahomou Thunder do roku 2023. Pětileté prodloužení mu vynese celkem 205 milionů dolarů (asi 4,5 miliardy korun), což je nejvyšší garantovaný kontrakt v historii soutěže.



V nedávné době se spekulovalo o tom, zda osmadvacetiletého rozehrávače nezláká nabídka některého z aspirantů na titul. Ovšem letní příchody posil Paula George a Carmela Anthonyho přesvědčily Westbrooka, aby zůstal v klubu, který ho v roce 2008 do soutěže přivedl jako čtyřku draftu.

Podepsal tak nový kontrakt, který začne platit od příští sezony a v průměru mu vynese 41 milionů dolarů ročně. Překonal tak dosavadní platové maximum NBA, které nedávným prodloužením smlouvy v Houstonu vytvořil James Harden. Ten bude během šesti sezon brát 228 milionů dolarů.

"Máme nesmírné štěstí, že dres Oklahomy nosí sportovec a osobnost, jako je Russell. Pro náš klub měl velký význam během prvního desetiletí existence basketbalu v Oklahomě a teď můžeme hledat další výzvy," řekl viceprezident klubu Sam Presti.

Westbrook v minulé sezoně zaznamenal 42 triple doublů a stal se po legendě Oscarovi Robinsonovi teprve druhým hráčem v historii, který měl triple double i v průměru za celou sezonu, když nasbíral 31,6 bodů, 10,7 doskoků a 10,4 asistence na utkání. Podruhé v kariéře se stal i nejlepším střelcem soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud