12. ledna 2018 • 18:54

Lakers bojují s otcem talentu. Je jako Kim Kardashian, rýpl si kouč šampionů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že má táta vždycky a ve všem pravdu? To v případě LaVara Balla nemusí nutně platit. Americký byznysmen a otec nováčka NBA Lonza Balla čelí pořádné sprše kritiky za to, jak se v médiích opírá do trenéra Los Angeles Lakers Lukea Waltona, který má právě jeho nejstaršího syna Lonza na starosti. Na obranu mladého kouče proti velkohubému LaVarovi se pustil i Steve Kerr, trenér úřadujících šampionů NBA Golden State Warriors.



Padesátiletý Ball si svůj byznys, oděvní firmu Big Baller Brand, postavil právě na talentovaných synech. Zatímco 19letý LiAngelo a ještě o tři roky mladší LaMelo působí díky tatínkovým konexím v litevském klubu Vytautas Prienai–Birštonas a na šanci v NBA teprve čekají, nejstarší Lonzo už válí v dresu slavných Lakers. Dvojka loňského draftu dostává dost prostoru, přes 30 minut na zápas, taťka LaVar ale pořád není spokojený.

Pro ESPN, která se poslední dobou chytá každého slova vůdce klanu Ballů, se vyjádřil kriticky směrem k realizačnímu týmu Lakers. „Jsou na Lonza moc měkcí. Nevědí, jak mého syna trénovat. Já to vím, vždycky mu řeknu, ať si jde pro vítězství,“ řekl pro americkou televizní stanici. V lednu si ještě přisadil, když řekl, že hráči Lakers už nehrají pro svého kouče a nevěří mu.

Hlavní trenér Luke Walton, kterého si Ball bere na mušku nejvíc, není žádné ořezávátko. Dva prsteny pro vítěze NBA zaznamenal ještě jako hráč v dresu Lakers, jeden další přidal jako asistent trenéra Golden State Warriors. Sedmatřicetiletému kouči se sice se slavným týmem skutečně zdaleka tak nedaří, Lakers jsou v západní konferenci NBA poslední, vedení ale v mladého trenéra dál vkládá důvěru.

Zástupci týmu z města andělů se už s Ballem sešli a poprosili ho, aby Waltona a spol. tolik nekritizoval a netvořil tak negativní prostředí pro svého syna Lonza. Na domácích zápasech navíc zavedli pravidlo, podle kterého média nesmí mluvit s rodinnými příslušníky hráčů.

Za svého kolegu se postavila řada dalších ligových trenérů. Nejvíc lezou Ballovy řeči krkem Steveu Kerrovi. Dvaapadesátiletý kouč, který dotáhl hvězdami našlapaný tým Golden State ke dvěma titulům, je Waltonovým blízkým přítelem, právě u Warriors s ním dříve spolupracoval. A kritiku na jeho adresu od člověka, kterého nepovažuje za relevantního, nechce ani slyšet.

"Lidé mu zobou z ruky, stala se z něj Kim Kardashian NBA, nebo co," kroutil Kerr hlavou, když se jej novináři zeptali na názor na LaVara Balla. "Takové osoby holt prodávají, i když jejich řeči nemají žádnou skutečnou hodnotu. Na tom, co povídá, není nic zajímavého," nebral si trenér úřadujících šampionů servítky.

"Lukea Waltona je mi líto, je to jeden z mých nejlepších přátel. Takovéhle věci by neměl vůbec řešit. Myslel jsem, že jen trenéři středoškolských týmů se musí zodpovídat rodičům. Já nic takového nikdy řešit nemusel," dodal Kerr.

"V NBA je spousta lidí, kteří nemají prostor na vyjádření svých názorů. Z nějakého důvodu tomuhle chlapovi prostor dáváme. Ptal jsem se novinářů, proč to dělají, a oni mi řekli, že o Ballovi psát nechtějí, ale musí, protože jim to zvyšuje návštěvnost a sledovanost," poukázal především na tom, jak Ballovy řeči pokrývají americká média v čele s ESPN. "Luke to zvládá dobře. Bohužel je to součást jeho práce," zalitoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud