8. února 2018 • 19:52

Cleveland řádil. Skončilo šest basketbalistů, Wade se vrací do Miami

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Dwyane Wade se vrací do Miami, kde zahájil svou kariéru v NBA a s kterým získal tři mistrovské tituly. Heat získali šestatřicetiletého rozehrávače před dnešní uzávěrkou přestupů z Clevelandu výměnou za volbu v druhém kole draftu.



Wade je další hvězdou, která dnes opustila mužstvo Cavaliers, jemuž se poslední dobou nedaří. Dalšího rozehrávače Isaiaha Thomase vyměnilo vedení Clevelandu spolu s Channingem Fryem do Los Angeles Lakers. Thomas dlouho léčil zranění kyčle a za Cleveland nastoupil poprvé až v lednu. V 15 odehraných zápasech měl průměr 14,7 bodu na utkání.

Cavaliers s ním v sestavě vyhráli jen sedmkrát. Podle EPSN doplatil na nevýrazné střelecké výkony a špatnou obranu, což vyvolávalo napětí v týmu.Dvojnásobný účastník Utkání hvězd doufal, že v Clevelandu zůstane. "Výměny už mě unavují. Není to nic dobrého, ale chci hrát tam, kde jsem vítaný. Tady se mi líbí. Určitě máme šanci získat titul a já se na tom chci podílet," uvedl ve středu Thomas, který se v létě stane volným hráčem. V minulosti hrál také za Sacramento a Phoenix.

Celkem dnes Kavalíři vyměnili šest svých hráčů, když ještě poslali další svou hvězdu a nejužitečnějšího hráče NBA za rok 2011 Derricka Rose a křídlo Jaeho Crowdera do Utahu a Imana Shumperta do Sacramenta.

Výměnou za to Cleveland získal střelce Rodneyho Hooda z Utahu a rozehrávače George Hilla ze Sacramenta. V rámci dohody tří klubů ještě Utah poslal do Sacramenta veterána Joea Johnsona, sedminásobného účastníka Utkání hvězd. Kings navíc získali právo draftu od Clevelandu, které předtím Cavaliers získali z Miami za Wadea.

Do týmu finalisty posledních tří ročníků NBA přišel Wade loni v září po rozvázání smlouvy s Chicagem, kde se mu angažmá nepovedlo. V mužstvu postaveném na LeBronu Jamesovi nepatřil Wade do základní sestavy, v níž se objevil jen ve třech zápasech v sezoně. Průměr 11,3 bodu na zápas je jeho nejhorší v kariéře.

Za Miami hrál Wade v letech 2003 až 2016 a slavil s ním ligové triumfy v letech 2006, 2012 a 2013. Při zisku prvního titulu byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Cleveland sáhl k jedné z největších přestaveb týmu v historii NBA v poslední den přestupů. Vedení tak reagovalo na dosavadní průběh sezony, neboť Cleveland je na Východě až třetí a z posledních 20 zápasů vyhrál pouze sedmkrát. Navíc mu reálně hrozí, že by v létě mohl přijít o svou hlavní hvězdu LeBrona Jamese, který bude volným hráčem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud