15. července 2020 • 13:01

Nymburk zná soupeře pro Ligu mistrů, narazí i na Krejčího Zaragozu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburka se v základní skupině nového ročníku Ligy mistrů utkají se Zaragozou, za kterou hraje český reprezentant Vít Krejčí. Dalšími soupeři Středočechů budou Nižnij Novgorod, Dijon, Szombathely, Bursa, Lublin a jeden z účastníků kvalifikace Iraklis Soluň, Keravnos Strovolos, Dněpropetrovsk, nebo Groningen.



Nový ročník Ligy mistrů by měl odstartovat v polovině října. Ještě předtím se i za účasti Nymburka má uskutečnit turnaj Final Eight, kterým se bude dohrávat aktuální sezona, pozastavená pandemií koronaviru. Středočeši ještě před přerušením vyhráli základní část a postoupili do čtvrtfinále proti AEK Atény.

Nymburk byl při dnešním losování ve švýcarském sídle basketbalové federace FIBA mezi nejvýše nasazenými celky a do skupiny dostal dva nováčky Lublin a Bursu. „Po pár letech jsme dostali skupinu z těch lehčích a jsou tam i týmy, se kterými jsme ještě nehráli, což je docela rarita. Ale cíl je pořád stejný a tím je postup ze skupiny,“ uvedl křídelní hráč Vojtěch Hruban v nahrávce pro média.

Pro Hrubana stejně jako i pro další hráče Nymburka je největším tahákem souboj se Zaragozou a Krejčím, kterého na podzim čeká draft NBA. V uplynulé sezoně byl navíc zvolen do nejlepší pětky mladých hráčů španělské ligy, ve které Zaragoza byla po úvodní části třetí, ale po koronavirové pauze skončila v dohrávce na šestém místě.

„Je to super tým, přijede Víťa, a jak ho znám, tak bude extrémně nahecovaný, ještě víc než my, protože se bude chtít tady v Čechách předvést a vyhrát. Bude to určitě zápas, na který se budeme těšit nejvíc,“ řekl Hruban. „Jestli na náš souboj dojde, tak Víťovi garantuju, že na něj budu připravený dobře,“ dodal rozehrávač Petr Šafarčík.

S Novgorodem už se Středočeši utkali v minulém ročníku a oba zápasy v základní skupině vyhráli. „Nikdo z nás si moc nepřál zopakovat si výlet do Novgorodu a tamějšího 'teplého' klimatu. Ale já jsem očekával, že to přijde, a aspoň víme, do čeho jdeme,“ uvedl Šafarčík.

„Dostali jsme zajímavý mix týmů z pohledu atraktivity i hratelnosti. Ale nesmíme zapomenout, že stejně jako my i ostatní kluby teprve dávají dohromady soupisky, takže je těžké odhadnout, jak budou vypadat na palubovce,“ řekl výkonný ředitel Nymburka Ondřej Šimeček.

Českou stopu bude mít také skupina D, ve které se v dresu Bilbaa představí reprezentační pivot Ondřej Balvín. Baskický celek se při první účasti v soutěži utká s vítězem Ligy mistrů z roku 2018 AEK Atény, jeho dalšími soupeři budou Bamberg, Hapoel Cholon, Karsiyaka, Cholet, Boloňa a postupující z kvalifikace.

Los základních skupin basketbalové Ligy mistrů:

Skupina A: Tenerife, Štrasburk, Sassari, Peristeri, VEF Riga, Galatasaray Istanbul, Rytas Vilnius, vítěz kvalifikace Hapoel Tel Aviv - Bakken/Mons - Wloclawek.

Skupina B: Nymburk, Nižnij Novgorod, Dijon, Zaragoza, Szombathely, Bursa, Lublin, vítěz kvalifikace Iraklis Soluň - Keravnos Strovolos/Dněpropetrovsk - Groningen.

Skupina C: Hapoel Jeruzalém, Ostende, Türk Telekom, Burgos, Brindisi, Limoges, Darüssafaka Istanbul, vítěz kvalifikace Igokea - Kluž/Sporting Lisabon - Fribourg.

Skupina D: AEK Atény, Bamberg, Hapoel Cholon, Karsiyaka, Bilbao, Boloňa, Cholet, vítěz kvalifikace Balkan Botevgrad - Cmoki Minsk/Lions Londýn - Klajpeda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud