22. května 2021 • 18:51

Nymburk krok od 17. titulu historie! Opavě nastřílel trojciferný počet bodů

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburka zvítězili v úvodním finálovém utkání nad Opavou 102:73 a už jen jeden krok je dělí od 17. mistrovského titulu v historii. V sérii hrané na dva vítězné zápasy se ujali vedení 1:0 a po loňské odmlce způsobené pandemií koronaviru mohou slavit již v pondělí, kdy se na severu Moravy uskuteční od 16:30 druhý duel. Případné třetí finále je v plánu ve středu opět v Nymburku.



Středočechy, kteří na domácí scéně kralují nepřetržitě od roku 2004, táhl k triumfu v prvním finále 17 body Jerrick Harding. Dalších 16 bodů nastřílel Retin Obasohan. Opavě nepomohlo ani 15 bodů Radovana Kouřila. Nymburk tak Slezany porazil ve 24. zápase po sobě a v rámci finálových klání natáhl sérii na 27 výher za sebou. Celkem si tak v této sezoně připsal 38. vítězství z 39 zápasů.

Díky uvolňujícím opatřením mohlo utkání navštívit 130 držitelů permanentních vstupenek a ti už od úvodního rozskoku hnali za pomocí bubnů a trumpet Nymburk vpřed. Bojovní hosté z Opavy však dokázali držet s favoritem krok a v závěru první části se dostali dokonce do šestibodového vedení 23:17. Táhl je hlavně rozehrávač Kouřil, který už tou dobou měl na kontě deset bodů.

Basketbalisté Nymburka jsou jediný krok od zisku mistrovského titulu
Basketbalisté Nymburka jsou jediný krok od zisku mistrovského titulu

Obhájci trofeje ale dokázali ještě ztrátu v první části stáhnout na rozdíl jednoho bodu a ve druhé čtvrtině zlepšili jak obranu, tak i napadání soupeřovy rozehrávky. Díky tomu pak utekli za stavu 30:30 do sedmibodového trháku a první poločas přece jen ukončili s vedením o pět bodů. Ač nikdo z nich tou dobou nedosáhl na dvojciferný počet bodů, hned čtyři hráči měli sedm a více bodů.

Slezané se po přestávce nevzdávali a dvakrát manko snížili na jeden bod, nicméně jejich snahy o obrat zhatil nejprve šestibodovou šňůrou Vojtěch Hruban a později na sebe brali odpovědnost svými průniky a střelami Obasahan s Hardingem. Nymburk díky nim utekl při další šňůře do vedení 69:55 a Harding měl tou dobou už 15 bodů. Třetí část tak domácí zakončili již s náskokem 17 bodů a v závěrečné desetiminutovce už nedovolili žádné drama.

Naopak v poslední minutě pokořil Jakub Tůma trojkou stobodovou hranici. Nymburk tak nastřílel v této sezoně Opavě trojciferný počet bodů už počtvrté.

Nymburk - Opava 102:73 (24:25, 48:43, 77:60)

Nejvíce bodů: Harding 17, Obasohan 16, Hruban 12 - Kouřil 15, Slavík 12, Švandrlík 11. Fauly: 14:22. Trestné hody: 21/19 - 12/8. Trojky: 11:11. Doskoky: 44:44.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud