Jakub Plaskura
9. prosince 2022 • 22:41

Croissanty zhořkly. Barcelona doma padla s Lyonem. Češi byli nevýrazní

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelonská Palau Blaugrana se znovu zaplnila až po střechu. Domácí miláčci hostili ve 12. kole Euroligy  ASVEL Lyon-Villeurbane. Mělo se jednat o nadýchaný francouzský croissant, na kterém si domácí smlsnou, ale realita na palubovce vypadala jinak. Hosté vyhráli 75:74. Tomáš Satoranský s Janem Veselým si připsali shodně po 6 bodech.



Barca se představila svým divákům poprvé od sobotní nečekané porážky s Obradoirem ve španělské ACB lize. Ovšem Euroliga zatím svěřencům Šarunase Jasikevičiuse svědčí. Proti Lyonu nastoupili se třemi výhrami v řadě na evropské scéně.

Naopak Lyon paběrkuje doma i v Evropě. Ve francouzské nejvyšší soutěži se tým kolem bývalého hráče Nymburka Retina Obasohana krčí až na 16. místě. Zdálo se tedy, že půjde o jednoduchou záležitost. Znovu se však potvrdilo, že na adrese Euroliga není slabých soupeřů.

V první čtvrtině explodoval hostující Youssoupha Fall. Obrovitý pivot ze Senegalu vytvářel domácím pod košem obrovské trable a celkem si připsal neuvěřitelných 18 doskoků. Dalším hrdinou Francouzů se stal veterán Nando De Colo, jenž se s 19 body stal nejlepším střelcem utkání.

Ještě ve druhé čtvrtině Katalánci otočili a vypadalo to, že se bude jejich náskok navyšovat. Lyon však předvedl, že do katalánské metropole nepřijel jenom na výlet.

Španělský gigant se sice zvedl, ale podařila se mu jen druhá čtvrtina. Ve zbylých periodách se tým kolem české dvojice nedostal přes 20 vstřelených bodů.

Satoranský i přes nevýrazný výkon odehrál více než 24 minut a byl třetím nejvytíženějším hráčem Blaugranas a k 6 bodům přidal 5 doskoků a asistenci, Veselému muselo stačit na 6 bodů, 3 doskoky a 2 asistence necelých 17 minut, což je solidní porce, když uvážíme, že mu průměrný čas na hřišti klesá po zotavení Nikoly Mirotiče z vážného zranění.

Barcelona si kvůli nejtěsnější možné porážce pohoršila s bilancí 8 výher a 4 proher na 5. místo, Lyon je s přesně opačnou bilancí patnáctý.

14. prosince čeká Barcelonu další tým francouzské LNB Monako.  

Evropská liga basketbalistů - 12. kolo:

FC Barcelona - Villeurbanne 74:75
Za domácí Satoranský 6 bodů, 5 doskoků, 1 asistence, Veselý 6 bodů, 3 doskoky, 2 asistence.

Žalgiris Kaunas - Anadolu Efes Istanbul 60:86, Olympiakos Pireus - Boloňa 117:71, Baskonia Vitoria - Bayern Mnichov 78:53.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud