17. února 2023 • 21:30

Nymburk se dál trápí. Po 21 letech si nezahraje Final Four Českého poháru

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepřesvědčivou sezonu basketbalistů Nymburka umocnilo dnešní vyřazení ve čtvrtfinále Českého poháru. Úřadující čeští šampioni prohráli na palubovce ligového lídra Brna vysoko 72:90 a po předchozí sérii šesti pohárových triumfů nezískají trofej druhým rokem po sobě. Ve Final Four bude Nymburk chybět po 21 letech, v sezonách 2014/15 a 2015/16 soutěž nehrál.



Nymburk neuspěl dva dny po ligové porážce v Děčíně a dál si bude muset počkat na šestnáctý pohárový triumf v historii. Nezískal ho ani vloni, kdy Opava ve finále připravila dlouholetým domácím hegemonům první porážku v soutěži po 53 zápasech. „Nezbývá nám, než se soustředit na poslední cíl, kterým je česká liga,“ konstatoval nymburský trenér Ladislav Sokolovský v tiskové zprávě.

V této sezoně utrpěl Nymburk už devátou prohru v českých soutěžích a s Brnem má bilanci 2-2. Na konci ledna na tým z moravské metropole nestačil v lize dokonce doma (79:83), ale před týdnem na úvod nadstavby mistrovský celek naopak o tři body zvítězil (89:86).

Tentokrát Brňané ovládli první čtvrtinu 28:20, a třebaže ve druhé části náskok ztratili a na okamžik pustili soupeře do vedení, zejména druhý poločas se odehrál v jejich režii. K vítězství přispěl 19 body Randy Culpepper, o dva méně dal Kameron Chapman. Nejlepším střelcem Nymburka byl s 16 body Junathaen Watson, druhý tým ligy trefil jen čtyři trojky z 22 pokusů, domácí měli bilanci 11/25.

„Viděl jsem na hráčích, že to chtějí zlomit, ale dnes jsme se nemohli trefit, a když soupeř utekl na dvouciferný rozdíl, tak už nás to začalo moc hlodat v hlavách, sedla na nás deka a už jsme neměli moc co ukázat. Myslím, že tým nemáme tak horší oproti Brnu, jak se podle rozdílu ve skóre dnes může zdát. Je to hlavně o hlavách,“ řekl Sokolovský.

Ve Final Four jsou už Kolín a Ústí nad Labem, které už na začátku února vyřadilo opavské obhájce prvenství. O zbývajícím účastníkovi závěrečného turnaje, který se bude hrát 18. a 19. března v Praze, se rozhodne v pondělním duelu mezi Hradcem Králové a Děčínem.

Český pohár basketbalistů - čtvrtfinále:

Brno - Nymburk 90:72 (28:20, 46:43, 69:56).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud