16. června 2023 • 15:50

Nymburk má nového trenéra. Tým převezme Ital z USK, posuny i ve vedení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem basketbalistů Nymburka se stal Francesco Tabellini. Devětatřicetiletý Ital, který vedl v minulé sezoně USK Praha, podepsal s osmnáctinásobným českým šampionem smlouvu na tři roky. Na lavičce nahradil Ladislava Sokolovského, který se vrátí do role sportovního ředitele. Dosavadní asistent trenéra Pavel Budínský v týmu končí. Klub o tom informoval na svém webu.



„Po dlouhém zvažování, jakou cestou se vydat, jsme se rozhodli, že se vrátíme k zahraničnímu trenérovi. Francesco Tabellini měl velkou výhodu, že už zná českou ligu a má za sebou dost práce na USK. Navíc je to trenér, který se nebojí zapojovat mladší hráče a to jde v duchu s našimi plány,“ řekl generální manažer Nymburka Ondřej Šimeček.

Kandidátů na post hlavního trenéra bylo více, vedení se nakonec rozhodlo pro Tabelliniho. „Smlouva je na tři roky, ale je podmíněna sportovními úspěchy. Odpovídá to naší strategii vybudovat silné jádro týmu a pracovat s ním dlouhodobě,“ doplnil Šimeček.

Tabellini se ke středočeskému týmu připojí v červenci. O setrvání zbytku realizačního týmu mimo končícího Budínského se jedná. Podle Šimečka by měl být nový asistent hlavního trenéra z Česka.

Tabellini působil v minulosti v akademii Virtusu Boloňa nebo jako asistent trenéra v Trevisu, kde si vyzkoušel Ligu mistrů. Před začátkem minulé sezony přišel do USK, jemuž pomohl do ligového čtvrtfinále. V něm Pražané prohráli 2:4 na zápasy právě s Nymburkem.

Středočeši následně neuspěli v semifinále s Opavou, které podlehli 3:4 a nenavázali na předchozích 18 mistrovských titulů po sobě. Ve finále chyběli poprvé od roku 2002. Vedení Nymburka věří, že je Tabellini vrátí zpět na vrchol.

„Jsem poctěn, že jsem byl vybrán jako trenér tak prestižního klubu, jako je Nymburk. Chci poděkovat vedení klubu za důvěru. Pocit odpovědnosti, který cítím, je vzrušující,“ řekl Tabellini. „Dlouhá léta jsem sledoval zápasy Nymburka na evropské scéně a vždy jsem obdivoval styl basketbalu, jaký předváděl. Teď je pro nás klíčové znovu získat jasnou a pevnou identitu na hřišti, protože výsledky jsou přirozeným vyústěním kvality předváděného basketbalu. Jsem plně odhodlán dát vše, co mám, abych dovedl tým k naplnění naší mise.“ doplnil italský kouč.

Nymburk nyní čeká skládání týmu. „S některými hráči už jsme jednali, ale nechtěli jsme nikoho podepisovat bez toho, aniž bychom měli jasno o trenérovi. Proto jsme vedli intenzivní jednání o postu trenéra a teď se můžeme naplno věnovat sestavování kádru na příští sezony,“ dodal Šimeček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud