Premium
28. června 2023 • 16:40

Kouč nároďáku? Opět cizinec, bude mít autoritu. Jansta se radil i s esy z Barcy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oproti hokeji bez zbytečného cirkusu, ale změnu chystají také. Basketbalový nároďák čeká v nejbližších dnech představení nového kouče mužské reprezentace. Izraelce Ronena Ginzburga, který Česko vedl na úspěšném světovém šampionátu v Číně 2019 a postoupil s ním senzačně i na olympiádu v Tokiu, vystřídá opět cizinec. „Důležité je, že bude mít autoritu našich nejlepších hráčů, kteří chtějí v nároďáku pokračovat,“ říká šéf České basketbalové federace Miroslav Jansta, jenž s barcelonským duem šampionů Tomášem Satoranským a Janem Veselým výběr osobně konzultoval.



Nové jméno tentokrát Miroslavu Janstovi pomáhali najít i jeho blízcí spolupracovníci z ČBF Jiří Welsch a Michal Ježdík. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz by mělo jít o trenéra s bohatými zkušenostmi se španělským basketbalem. Šéf federace pak v rozhovoru vysvětluje i to, proč volba opět nepadla na některého z českých trenérů, a popisuje, jak prožíval extraligový pád nymburského klubu, který v minulosti vlastnil.

Už nějakou dobu se mluví o tom, kdo dál povede mužskou basketbalovou reprezentaci po dlouhé éře Ronena Ginzburga. Přijde změna?
„Jednáme o tom. Ronen s reprezentací dosáhl velké věci, bereme ho už pomalu jako českého trenéra, byť je to vlastně zatím jediný zahraniční kouč, který u nás takto jednoznačně uspěl. A chceme, aby se i dál určitým způsobem kolem reprezentací točil a využili jsme jeho skvělého mezinárodního postavení. Na pozici trenéra áčka ale hledáme novou tvář, oznámíme ji v průběhu července.“

Údajně má jít opět o cizince…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud