26. října 2023 • 13:12

Stydíte se při sportu za své rodiče? Hrajte bez faulu, vyzývá ve videu Trojan

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Děti, stydíte se při sportu někdy za své rodiče? A komu se stalo, že někdy nenáviděl svého trenéra?“ Ivan Trojan se obrací na hlouček malých basketbalistů a basketbalistek. Ruce capartů, stojících mezi skupinami rodičů a svých koučů, se nesměle zvedají, jedna po druhé… „Emoce do sportu patří, ale slova mohou zraňovat,“ pokračuje Trojan, sám velký basketbalový fanoušek: „Překročte své hranice. Nejsme nepřátelé, ale tým. Hrajte bez faulů: ne jen na hřišti, ale i životě!“ Sugestivní videoklip, natáčený na pražské Královce, je součástí projektu Bez faulu, kterým se Česká basketbalová federace (ČBF) snaží upozornit na problém přílišného tlaku, který někdy na malé sportovce vyvíjejí dospělí: ať už rodiče, nebo trenéři.



„Když můžu, rád pomůžu dobré věci, tady navíc nejen jako herec, ale i jako basketbalista a hlavně táta,“ říká Trojan. Kromě něj ve videu účinkuje celá řada basketbalových osobností: Jiří Welsch, Ivana Večeřová, Petr Benda, Michal Ježdík – ale třeba i zástupce šéfredaktora deníku Sport a webu iSport.cz Adam Nenadál. „Mezi pozitivní motivací vlastních dětí a vytvářením strachu ze selhání je jen tenká hranice,“ uvědomuje si Nenadál.

Hlavním cílem projektu, který se zaměřuje na podporu a zlepšení sportovního prostředí, je to, aby děti ze sportu neodcházely, ale naopak jich přibývalo. A hlavně: aby sport neopouštěly jen proto, že se jim v očích dospělých „nedaří“. „Mám velkou radost, že i letos pokračuje spolupráce České basketbalové federace s Nadací Charty77 – Konto Bariéry, právě v rámci projektu Bez faulu. Projekt má dvě části – vzdělávací a charitativní. A právě ta se týká pomoci konkrétním příběhům Konta Bariéry,“ prohlásila ředitelka Konta Bariéry Jolana Voldánová.

Více na www.bezfaulu.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud