19. července 2013 • 04:30

Kreuzigerovi fandili přímo u trati: Táta podával synovi colu

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TOUR | Jednadvacet slavných serpentin na Alpe d`Huez bylo obsypáno fanoušky. Postával tu Obelix, Australané v oblecích klokanů, Superman si plácal s řidiči projíždějících aut. A rozdovádění nizozemští fanoušci do vozů házeli, co jim zrovna přišlo pod ruku – vodu i něčí tepláky. V jedné z posledních zatáček pak u velkého plakátu Romana Kreuzigera prožívala závod jeho rodina.



V rohu malého parkoviště se u dveří obytného vozu vytvořil docela početný hrozen diváků, za zády rodiny Kreuzigerovy usazené na židličkách se na malou televizi dívali Češi, Slováci i cizinci.

„Hele, tohle už je ten sjezd. Ta cesta je hodně hrbatá. Zatáčky udělali nový, vidíte?“ popisuje ostatním Roman Kreuziger starší. „Nezdá se to, ale ten sjezd je těžkej. Ufff, jede do příkopu! A to byla už ta lepší cesta, rovná,“ glosuje cestu jednoho ze závodníků do trávy.

Kreuzigerovi se usadili necelé tři kilometry pod cílem, u silnice rozprostřeli velký plakát se synovou fotkou. Každý den odsud vyráželi na vyjížďky v takovém tempu, že Kreuzigerova manželka Michaela raději jezdila sama. „Jeli jsme taky Glandon z páteční etapy,“ líčí Kreuziger starší.

Při prvním průjezdu závodníků tu synovi předával plechovku s colou, riskoval kvůli tomu i potíže s nekompromisními policisty. „Byli jsme tak domluveni, tak ji dostal.“ Závod prožíval, ale navenek vypadal docela klidně. „Jsem trochu nervózní uvnitř, ale Roman je zkušený. Ví, co má dělat.“

Synovy výkony mu dělají radost. „Asi nikdo aspoň letos nečekal, že se bude držet tak vysoko tak dlouho. Ale okolnosti nahrály tomu, že je zatím pořád ve hře.“

Včerejší etapa nakonec pro Kreuzigera skončila ztrátou a ústupem z nejlepší trojice, ale do konce zbývají dvě náročné horské etapy. Zvlášť ta dnešní bude v jeho podání zřejmě znovu hodně zajímavá.

Rodina ho bude podporovat znovu v sobotu při dojezdu do Annecy. A manželka Michaela pak vyrazí do Paříže.

Christopher Froome stíhá Australana Richie Porteho.
Christopher Froome stíhá Australana Richie Porteho.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud