12. června 2019 • 15:43

Šílená nehoda a vážné zranění! Froome smrkal, v šedesátce to napálil do zdi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se čtyřnásobnému šampionovi Tour de France Chrisi Froomovi vůbec nepovedlo. Při středeční prohlídce trati před časovkou na Critériu du Dauphiné měl vážnou nehodu a se zlomenou stehenní kostí, loktem a několika žebry skončil v nemocnici. O šanci na pátý triumf na nejslavnějším cyklistickém etapovém závodě ho přitom připravila nepozornost při smrkání!



"Je jasné, že na Tour startovat nebude. Jeho stav je velmi vážný," řekl televizi France 3 Dave Brailsford, šéf Froomeova týmu Ineos (dříve Sky). "Vrazil do zdi, byla to vážná nehoda. Bude trvat dlouho, než bude moci zase závodit," dodal Brailsford s tím, že několik minut po pádu měl hvězdný cyklista problémy s mluvením.

K nehodě došlo ve vesnici Saint-André d'Apchon na rovině ve sjezdu, kdy si Froome projížděl trasu časovky se svým nizozemským kolegou Woutem Poelsem. "Jeli hodně rychle, asi 60 km za hodinu. Hodně foukalo, a když dal ruce z řidítek, aby se vysmrkal, vítr mu strhl přední kolo. On poté vrazil do zdi," uvedl Brailsford.

Froome byl nejprve převezen do nemocnice v Roanne, kde vyšetření potvrdila zlomeniny pravého stehna, pravého lokte a několika žeber. Poté byl letecky přepraven do univerzitní nemocnice v St. Etienne k další léčbě.

Záchranářo vykládají Chrise Frooma ze sanitky v nemocnici, kam musel být s vážným zraněním převezen
Záchranářo vykládají Chrise Frooma ze sanitky v nemocnici, kam musel být s vážným zraněním převezen

Slavného cyklistu nyní čeká několikaměsíční pauza, jejíž přesná délka se nedá odhadnout. "Chris neskutečně dřel, aby se dostal do skvělé formy pro Tour, o kterou teď bohužel přišel. Ale co Chrise odlišuje od ostatních, je jeho psychická síla a odolnost - a my ho budeme plně podporovat v léčbě a pomůžeme mu v jeho snaze o splnění dalších budoucích cílů," uvedl Brailsford.

Čtyřiatřicetiletému Froomeovi patřilo po třech etapách v průběžném pořadí Critéria du Dauphiné osmé místo. V šestadvacetikilometrové časovce měl útočit na posun vzhůru.

Závod vyhrál v letech 2013, 2015 a 2016 a následně vždy ovládl i Tour de France, na které zvítězil také předloni. Loni se Froome musel na Tour spokojit s třetím místem za krajanem a týmovým kolegou Geraintem Thomasem a Nizozemcem Tomem Dumoulinem.

Tour de France odstartuje 6. července v Bruselu, vše o 106. ročníku závodu najdete zde »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud