20. června 2019 • 18:49

Zranění z Gira nepustí Dumoulina na Tour de France. Léčba zánětu kolena se protáhla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněné koleno nepustí jednoho z hlavních favoritů Toma Dumoulina na start Tour de France. Nizozemský cyklista má v koleně, které si potloukl při pádu před měsícem na Giru d'Italia, zánět a léčba se protáhla déle, než by si přál. Tour odstartuje 6. července v Bruselu. Loni ji Dumoulin dokončil na druhém místě.



Osmadvacetiletý Nizozemec měl patřit k hlavním adeptům na celkový triumf, zvlášť poté, co po těžké nehodě bude na Tour chybět čtyřnásobný šampion Chris Froome. Jenže pád z prvního týdne Gira ho na "Starou dámu" také nepustí.

"Poslední měsíc byl celkově neskutečně náročný. Právě kvůli tomu, co se stalo na Giru, jsem se o to víc na Tour těšil, ale koleno není dobré a není možné, abych v červenci bojoval o titul. Musím naslouchat tělu a vzdát se nereálného cíle," uvedl Dumoulin v prohlášení své stáje Sunweb.

Koleno otestoval v minulém týdnu na Critériu du Dauphiné, ale po šesti etapách odstoupil. Vrátil se mu zánět a následně se podrobil menší operaci.

Ze závodů Grand Tour má Dumoulin zatím jediné prvenství, a to z Gira v roce 2017. Loni v celkovém pořadí Tour de France skončil druhý za Britem Geraintem Thomasem. Poté, co musel přehodnotit plány, se nyní zaměří na Vueltu na přelomu srpna a září.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud