Romana Barboříková
30. června 2023 • 14:35

Zelený muž Sagan. Příběh končící ikony, co vyšoupla Kreuzigera na gauč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Peter Sagan v duhovém nebo zeleném dresu. Který se vám líbil víc? Je to skoro jedno. Do obou se navlékal často, je totiž trojnásobným mistrem světa a sedminásobným vítězem bodovací soutěže na Tour de France. Co mu zajistilo větší slávu? Především když v jakémkoliv z těchto trikotů bavil fanoušky. Teď si s nimi chce užít poslední dobrodružství na nejslavnější cyklistické akci. Sport Magazín k Tour de France objednávejte ZDE>>>



Je rok 2019 a já se vydávám na jednu z nejznámějších klasik světa Paříž-Roubaix. Hlavně kvůli Zdeňku Štybarovi, ovšem nelze nevnímat dalšího českým fanouškům blízkého cyklistu. Peter Sagan rok předtím Peklo severu ovládl, proto se teď na nás dívá ze všech plakátů. V duhovém dresu mistra světa na něm oslavně, už v narovnané pozici s pěstmi sevřenými ve vítězném gestu, projíždí cílem.

Na obří pozornost, která se na něj snáší, už je zvyklý z dřívějška. Při týmové prezentaci na náměstí v Compiégne hází úsměvy na všechny strany, dav bouří. Novinářskou mixzónou projde rychleji, jeho odpovědi na dotazy v angličtině jsou stručnější. Soustředí se už na další den.

Očekávání jsou velká, výsledkem je ale páté místo se ztrátou téměř tři čtvrtě minuty. Nevadí, jede se dál.

Příští naše společná zastávka – Tour de France téhož roku. Když na ni přijíždím, je už Sagan ve své oblíbené barvě, tedy v zelené, a předvádí svou show, ačkoliv vyhranou etapu si připsal jen jednu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud