18. června 2012 • 14:22

Armstrong prý zaplatil 9,5 milionu kontroverznímu lékaři Ferrarimu

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hon na cyklistickou legendu pokračuje. Pár dní poté, co byl Lance Armstrong obviněn z dopingu a manipulace se zakázanými látkami, se vynořil důkaz, který může přispět k jeho dehonestaci. Podle italských vyšetřovatelů sedminásobný vítěz Tour de France v roce 2006 zaplatil v přepočtu 9,5 milionu korun lékaři Michele Ferrarimu, jenž byl proslulý spoluprací s dopujícími závodníky.



Lance Armstrong opět čelí podezření z dopingu. Současná kauza sedminásobného vítěze Tour de France v letech 1999-2005 vypadá velmi závážně.

Po narčení americké antidopingové agentury USADA, jež ho obvinila z rozsáhlé manipulace se zakázanými látkami, přinesl list Gazzetta dello Sport další šokující informace.

Italští vyšetřovatelé prý objevili platbu na účtu doktora ve výši 9,5 milionu korun z roku 2006. Jejím autorem má být Armstrong. Částku údajně poslal na účet společnosti Neufchatel se sídlem ve Švýcarsku, k jejímž veřitelům patřil právě Ferrari.

Informace vzbudila velký rozruch, protože kontroverzní lékař má doživotní distanc od italské cyklistické federace, protože prokazatelně napomáhal cyklistům dopovat. Armstrong však tvrdí, že s lékařem ukončil spolupráci už v roce 2004.

Slavný závodník nadále všechna obvinění z dopingu popírá. V případě, že mu USADA a federální vyšetřovatelé dokážou opak, mu hrozí odebrání všech titulů.

Armstrong ja cyklistickou legendou
Armstrong ja cyklistickou legendou


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud