23. června 2012 • 19:39

Bikerka Kateřina Nashová dojela v Mont-Sainte-Anne čtvrtá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká bikerka Kateřina Nashová obsadila po dvou umístěních na stupních vítězů v předchozích závodech Světového poháru dnes v Mont-Sainte-Anne v Kanadě čtvrtou pozici. Zvítězila domácí Catharine Pendrelová.



Světový pohár v cross country pokračoval po pětitýdenní přestávce a česká olympionička Nashová navazovala na třetí místo z Nového Města na Moravě a druhé z La Bresse. Těsně za stupni vítězů se pohybovala po většinu závodu. Krátce byla třetí, nakonec však za bronzovou Kanaďankou Marií-Héléne Prémontovou zaostala půldruhé minuty.

Mistryně světa Pendrelová vyhrála s náskokem 23 sekund před Američankou Georgií Gouldovou a dostala se do čela průběžného pořadí SP. Nashová, jež na ni ztratila 3:16 minuty, se posunula na pátou pozici.

Závod do 23 let nedokončil český spolufavorit Ondřej Cink, jenž měl v druhém kole těžký pád. "Dobře jsem odstartoval, jel jsem první a cítil jsem se dobře. Bohužel mi ve druhém kole v kamenitém sjezdu bouchla guma," řekl serveru mtbs.cz Cink.

Po pádu má naražené koleno a loket. "Byla to docela rána, ale naštěstí jsou to jen naraženiny, ale zato jako tenisáky. Aspoň že nemám nic zlomeného," doplnil biker, jenž si udržel druhé místo v pořadí seriálu.

Závod mužů i s Jaroslavem Kulhavým se jede od 20:00 SELČ.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud