11. května 2016 • 17:54

Pátou etapu Gira ovládl Greipel, Dumoulin růžový trikot uhájil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý cyklista André Greipel vyhrál ve spurtu pátou etapu 99. ročníku Gira d'Italia. Třiatřicetiletý Greipel triumfoval v závěru 233 kilometrů dlouhé trasy se suverénním náskokem před Francouzem Arnaudem Démarem, který v březnu ovládl klasiku Milán - San Remo.



Růžový dres lídra závodu uhájil nizozemský jezdec Tom Dumoulin. Vítěz úvodní časovky z Apeldoornu má v čele průběžného pořadí náskok 16 sekund před dnes čtvrtým Bobem Jungelsem z Lucemburska.

Greipel prodloužil dnešním triumfem úspěšnou sérii na prestižních závodech Grand Tour. Od roku 2008 vyhrál vždy minimálně jednu etapu na Giru, Tour de France nebo Vueltě v sezoně. Na italském podniku si připsal čtvrtý etapový vavřín v kariéře.

Ve čtvrtek čeká peloton první těžší zkouška, která prověří formu hlavních adeptů na titul. V šesté etapě absolvují cyklisté na 157 kilometrech dvě horské prémie druhé kategorie s vrchařským dojezdem do Roccarasa. Šampion z roku 2013 Vincenzo Nibali je zatím průběžně šestý se ztrátou 26 sekund na Dumoulina, Španěl Alejandro Valverde zaostává na sedmé příčce o další sekundu.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 5. etapa (Praia a Mare - Benevento, 233 km):
1. Greipel (Něm./Lotto Soudal) 5:40:35, 2. Démare (Fr./FDJ), 3. Colbrelli (It./Bardiani), 4. Jungels (Luc./Etixx-Quick-Step), 5. Hofland (Niz./LottoNL), 6. Belletti (It./Wilier), 7. Zabel (Něm./BMC), 8. Preidler (Rak./Giant), 9. Ewan (Austr./Orica), 10. Catevič (Rus./Kaťuša) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Dumoulin (Niz./Giant) 19:40:48, 2. Jungels -16, 3. Ulissi (It./Lampre), 4. Preidler oba -20, 5. Kruijswijk (Niz./LottoNL) -24, 6. Nibali (It./Astana) -26, 7. Valverde (Šp./Movistar) -27, 8. Zakarin (Rus./Kaťuša), 9. Fuglsang (Dán./Astana) oba -35, 10. Roche (Ir./Sky) -37.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud