23. června 2016 • 13:54

Sáblíková na kauzu s OH odpověděla po svém, vyhrála na MČR časovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martina Sáblíková vyhrála na společném mistrovství České republiky a Slovenska v silniční cyklistice v Hodoníně časovku a připsala si na kole již třináctý domácí titul. Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení nechala za sebou stejně jako loni v Žilině na druhé příčce Jarmilu Machačovou, třetí dojela chodkyně Anežka Drahotová.



Na rozpálené trati o délce 24 kilometrů Sáblíková postupně našla chuť do závodění i přes přetrvávající zklamání z pravděpodobné neúčasti na olympijských hrách v Riu. Machačovou porazila o minutu a devět vteřin a získala šestý časovkářský titul.

Původně přitom devětadvacetiletá vítězka kvůli peripetiím ohledně olympijského startu ani nechtěla jet. "Musím říct, že mi moc dobře není. Ani jsem dneska nechtěla startovat. Bylo to spíše o tom, že jsem si řekla, že pojedu. Taková ta hlavní motivace do té časovky tam nebyla a cítila jsem to tak i na startu. Když pak už člověk jede ten závod, tak to ale nechce jen tak odkroužit," řekla Sáblíková novinářům.

"Bylo to nakonec dobré. Pěkný závod a jsem ráda, že mě diváci přišli podpořit. Odpočinula jsem si tam z toho kopce; sice foukalo proti, ale nemělo cenu se hnát. Viděla jsem naštěstí Jarmilu asi 30 metrů před sebou, což mi pomohlo. Ona jela dneska výborný závod, fakt super," ocenila Sáblíková mistryni světa z roku 2013 z bodovacího závodu na dráze.

Drahotová se o bronzu dozvěděla až u svého karavanu. "Jsem fakt třetí? Doufám, že si neděláte srandu, jinak by to bylo fakt blbé. Ale jestli to tak je, tak jsem ráda a mám velkou radost. Dneska už jsem nemohla jet rychleji. Měla jsem v sobě velkou motivaci, že dojedu pro medaili, i když jsem věděla, že to bude těžké," uvedla Drahotová, která má v chůzi medaili z mistrovství Evropy.

Kromě nástrah trati bojovaly účastnice závodu i s velkým horkem. "Bylo to těžké. Ty tropy nejsou nic příjemného a myslím, že s tím bojovaly úplně všechny holky, ale jinak celkem v pohodě," podotkla Sáblíková. "Je fakt vedro. Já mám ráda teplo, ale je hrozné vedro. A na kole je to znát," doplnila Drahotová.

Český titul v závodě juniorů získal Richard Holec, mezi juniorkami si vedla nejlépe Adéla Šafářová.

Společné mistrovství ČR a SR v Hodoníně - časovka:

Ženy (24 km): 1. Sáblíková (Nowis Team) 32:04, 2. Machačová (Dukla Praha) -1:09, 3. A. Drahotová (Louny) -2:14, 4. Valachová (SR) -3:17, 5. Hochmann (Dukla Praha), 6. Keseg Števková (SR) obě -3:20.

Junioři (24 km): 1. Holec (Nutrend Specialized Racing) 30:54, 2. Otruba (Mapei Merida Kaňkovský) -50, 3. Štoček (SR) -1:04.

Juniorky (16 km): 1. Šafářová (Nutrend Specialized Racing) 19:47, 2. Džerengová (Dukla Praha) -27, 3. Kerschbaummayrová (Nowis Team) -32.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud