25. září 2017 • 10:47

Na počest Scarponimu! Sagan věnoval titul zemřelému cyklistovi a manželce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský cyklista Peter Sagan prokázal nedělním vítězstvím v silničním závodě na mistrovství světa svou výjimečnost. Dovršil jím po titulech z Richmondu 2015 a loňského Dauhá zlatý hattrick, třikrát za sebou vyhrál šampionát jako první muž v historii. Triumf z Bergenu následně věnoval vítězi Giro d'Italia z roku 2011 Michelemu Scarponimu a manželce Kataríně, s níž čeká narození prvního potomka. 



„Jsem hrozně rád, že se mi podařilo opět vyhrát. To je prostě neskutečné. Chci poděkovat všem fanouškům i celému týmu. Povedlo se to, opět jsme ukázali, jak se jezdí ve světě. Byl to pro mě nejtěžší šampionát z těch, které jsem dosud vyhrál,“ prohlásil Sagan, jenž těsně zdolal domácí hvězdu Alexandera Kristoffa.

„Víte, není snadné vyhrát třikrát za sebou. Je mi líto, že jsem sebral titul Kristoffovi, který tady závodil doma. Ale já jsem šťastný, že jsem znovu vyhrál. Je to samozřejmě něco mimořádného. Nezmění to asi nic ve světě jako takovém, ale pro mě jde o něco velmi krásného. Je to parádní zakončení celé sezony,“ radoval se Sagan.

Peter Sagan opět nenašel v silničním závodě s hromadným startem na MS přemožitele
Peter Sagan opět nenašel v silničním závodě s hromadným startem na MS přemožitele

Společně s Britem Chrisem Froomem asi největší hvězda současné cyklistiky věnovala triumf italskému jezdci Scarponimu, jemuž se v dubnu během tréninku na Giro stala osudnou srážka s dodávkou. „Akorát v pondělí mohl slavit narozeniny... To je hodně smutný příběh tohoto roku. Vítězství chci věnovat také manželce, s níž čekáme dítě,“ řekl Sagan, jemuž vyšla sázka na spurt v cílové rovince.

Připustil přitom, že v třetí prvenství za sebou už přestával v závěrečných fázích závodu věřit. „Před závodem bylo těžké říci, kde se rozhodne. Na posledním kopci se peloton rozdělil. A v posledních pěti kilometrech jsem si říkal, že už je po všem a šance na výhru je pryč,“ připomněl sedmadvacetiletý žilinský rodák okamžiky, kdy vpředu jedoucí duo, v němž byl Francouz Julian Alaphilippe spolu s Italem Giannim Mosconem, roztrhl Alaphilippe nástupem na kostkách.

Chvíli se mohlo zdát, že jde o rozhodující úder. Stíhací skupina byla ale příliš silná, Alaphilippe skončil desátý a Sagan mohl slavit. „Byl jsem překvapený, že jsem se vůbec dostal do toho závěrečného sprintu. Nečekal jsem, že to může vyjít, tam v závěru se nedalo nic předpovídat. Po tom všem jsme nakonec přijeli do cíle v pár vteřinkách. A já mohl slavit, což je neuvěřitelné,“ uvedl Sagan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud