15. dubna 2018 • 17:54

Kreuziger na Amstel Gold Race ujel Saganovi, ve finiši ale slavil Dán

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Romanu Kreuzigerovi těsně uniklo druhé vítězství na prestižní ardenské klasice Amstel Gold Race. V cílové rovince ve Valkenburgu prohrál spurtérský souboj s překvapivým vítězem Michaelem Valgrenem z Dánska a po triumfu v roce 2013 skončil druhý.



Šestadvacetiletý Valgren z týmu Astana zaútočil z osmičlenné vedoucí skupiny zhruba dva kilometry před cílem a Kreuziger ho jako jediný následoval. V posledních metrech však nezbylo českému cyklistovi ve službách stáje Mitchelton-Scott po 263 kilometrech už tolik sil.

Protože v čelní skupince byl s elitními vrchaři stále i trojnásobný mistr světa a výborný spurtér Peter Sagan, odhodlal se Valgren k útoku. S Kreuzigerem poodjeli o pár vteřin a Dán ve finiši vybojoval životní úspěch.

Stříbrnou příčkou nicméně potvrdil Kreuziger skvělou formu, kterou chce prodat i za týden na své další oblíbené klasice Lutych-Bastogne-Lutych.

Valgren je druhým dánským vítězem Amstelu, prvním byl v roce 1997 Bjarne Riis. Sagan nakonec přijel čtvrtý, před ním byl ještě další bývalý šampion závodu Ital Enrico Gasparotto, jenž triumfoval v roce 2012.

Cyklistický jednorázový závod Amstel Gold Race (WorldTour) - 263 km:
1. Valgren (Dán./Astana) 6:40:07, 2. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott) stejný čas, 3. Gasparotto (It./Bahrajn-Merida) -2, 4. Sagan (SR/Bora-Hansgrohe), 5. Valverde (Šp./Movistar), 6. Wellens (Belg./Lotto Soudal) všichni -19.

Kreuziger o postavení v týmu: Pozice lídra jsem se nevzdal, občas je ale potřeba pomoct mladším
Video se připravuje ...

Víceetapový závod v Česku? Nedokážu si to představit, říká KreuzigRK-zavod cesk
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud