11. února 2015 • 10:00

Vstoupí i do amerického fotbalu. Magic Johnson chce NFL v Los Angeles

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný americký basketbalista Magic Johnson hodlá rozšířit portfolio svých profesionálních sportovních klubů. Jeho novým projektem je vrátit ligu amerického fotbalu NFL do Los Angeles, kde sport chybí od roku 1994.



S Los Angeles Lakers nasbíral pět prstenů pro vítěze basketbalové NBA, teď chce legendární Magic Johnson podle USA Today svému osudovému městu poskytnout další dávku radosti. Rád by sem vrátil klub amerického fotbalu NFL. Může to být jeden z týmů, které tam hrály počátkem devadesátých let, Johnson měl tehdy na oba permanentku.

V roce 1994 Los Angeles opustily týmy Rams, kteří zamířili do St. Louis, a Raiders, jež se po dvanácti letech vrátili do Oaklandu. A právě některá z těchto organizací by se teď mohla znovu přesunout do Los Angeles. Dalším kandidátem by mohli být San Diego Chargers. Všechny tyto kluby mají na svých současných stadionech krátkodobé smlouvy.

Magic Johnson by rád vrátil americký fotbal do Los Angeles... Magic Johnson by rád vrátil americký fotbal do Los Angeles...Foto Profimedia.cz

„I kdybych do toho nebyl zapleten, byl bych první, kdo by si koupil box na stadionu. Tak jsem to dělal na zápasech Raiders a Rams,“ uvedl Johnson. „Je jedno, jestli by to teď byli Raiders, Rams nebo Chargers. Chodil bych tam, protože mám rád NFL a mám rád americký fotbal.“

NFL dlouho řeší problém, že jí v současnosti chybí klub na druhém největším americkém trhu. Teoreticky je možné, že by se jeden z týmů mohl stěhovat už v příštím roce. Stan Kroenke, vlastník Saint Louis Rams, nedávno oznámil záměr postavit stadion v kalifornském Inglewoodu, nedaleko haly Forum, kde Johnson zářil za Los Angeles Lakers. A záležitosti se už věnuje vedení ligy v čele s komisionářem Rogerem Goodellem.

Johnson má s účastí v profesionálních klubech dost zkušeností. Má vlastnické podíly v baseballových Los Angeles Dodgers, v týmu WNBA Los Angeles Sparks a také v nově vzniklém fotbalovém týmu Los Angeles Football Club.

„Dodgers jsme pomohli se znovu vzchopit. V návštěvnosti na baseballu jsme poslední dva roky jednička. Takže vím, jak přebrat organizaci, pozdvihnout ji a také prodat ji fanouškům v Los Angeles,“ slibuje Johnson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud