13. ledna 2016 • 12:19

NFL se po 21 letech vrací do Los Angeles, stěhují se Rams

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální liga amerického fotbalu NFL po jednadvaceti letech opět míří do Los Angeles, do svého bývalého působiště se vrací tým Rams, který od roku 1995 působil v St. Louis. To přišlo už o svůj druhý tým NFL v historii.



NFL se v posledních letech usilovně snažila znovu zakořenit svůj produkt na velkém mediálním a marketingovém trhu v Los Angeles. Teď se to podařilo. Vlastníci NFL schválili poměrem hlasů 30:2 přesun týmu Rams ze St. Louis.

„Vlastníci NFL schválili návrat Los Angeles Rams od sezony 2016,“ oznámil Roger Goodell, komisionář NFL.

Pro Rams vyroste v roce 2019 nový stadion na předměstí Los Angeles v Inglewoodu. Jejich dočasné působiště zatím nebylo oznámeno, pravděpodobně to ale bude L.A. Memorial Coliseum, bývalé působiště týmu Los Angeles Raiders.

Současný přesun je prvním stěhováním klubu v NFL od roku 1997, kdy Houston Oilers zamířili do Nashvillu, kde v současnosti působí jako Tennessee Titans. V blízké budoucnosti však můžou následovat další změny. Tým San Diego Chargers se může v příštím roce k Rams připojit s tím, že by oba týmy v budoucnosti hrály na stejném stadionu.

Ke stěhování do Los Angeles měli blízko i Oakland Raiders, kteří už v Los Angeles působili v letech 1982 – 1994, nakonec se ale rozhodli pro projekt nového stadionu v Oaklandu. Pokud Raiders i Chargers opravdu zůstanou ve svých dosavadních působištích, NFL jim poskytne sto milionů dolarů jako podporu výstavby nových stadionů.

Návrat NFL do Los Angeles znamená smutek pro fanoušky amerického fotbalu v St. Louis, kteří už v roce 1988 přišli o tým Cardinals, který od té doby hraje v arizonském Phoenixu.

„Bude pro mě těžké říkat L.A. Rams,“ posteskl si bývalý quarterback Kurt Warner, který s Rams v roce 2000 vyhrál Super Bowl. „Když jsem byl v St. Louis, nemohl jsem si přát lepší fanoušky, komunitu, která podporovala tým. Věřím, že si St. Louis zaslouží profesionální tým a věřím, že ho v budoucnu znovu mít bude.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud