22. dubna 2020 • 08:20

Gronkowski se vrací! Hvězdný Brady dostane v Tampě starého parťáka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rob Gronkowski je zpět! Legendární tight end se rok poté, co oznámil sportovní důchod, vrací do hry. A NFL se už tetelí na obnovení jeho staré spolupráce se slavným quarterbackem Tomem Bradym. Gronkowski totiž oznámil New England Patriots, kteří drželi jeho práva, že svůj comeback uskuteční jedině v Tampě Bay, kam Brady před měsícem přestoupil. Patriots museli přidat pick v sedmém kole draftu, zpátky od Buccaneers dostali čtvrté kolo. Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz.



Fanoušci se těší na další skvělou jízdu. Gronkowski si během svých devíti let v Patriots vysloužil přezdívky jako Gronkzilla či Gronkliath. Se svými 198 centimetry a víc než dvaceti kily se stal nezastavitelnou mašinou na Bradyho přihrávky, jeho záchranným majákem v nejtěžších chvílích.

„Dokázal jsi toho pro náš tým tolik a na hřišti jsi byl skoro nezastavitelný!“ vyznal se Brady před rokem, když se obouchaný Gronk loučil s kariérou.

Gronkowski byl také údajně i králem vítězných party a fanoušky bavil nejen na hřišti, ale třeba peprnými kousky na internetu. Natočil třeba video, v němž nechal svůdné modelky pojídat suši přímo ze svého svalnatého hrudníku nebo se jimi nechal omývat mýdlovou vodou.

Teď se ale Bradyho smutek proměnil ve spokojený úsměv. Všechno to spunktoval sám, když se po startu volného trhu rozhodl po dvaceti letech opustit New England.

„Nebylo žádné tajemství, že Tom Brady chtěl Roba Gronkowského ve svém novém týmu, záleželo jedině na tom, jestli se Gronkowski bude chtít vrátit,“ uvedl NFL insider Ian Rappoport a popsal vyjednávání s Patriots. „Gronkowski zašel za trenérem Belichikem a majitelem Kraftem a řekl jim, že se vrací z důchodu, ale že bude hrát jenom s Tomem Bradym jako svým quarterbackem.“

Patriots tak neměli jinou možnost než s Tampou Bay vyjednat trade, v němž za jednoho z nejlepších tight endů historie a pick v sedmém kole draftu dostali výběr ve čtvrtém kole.

Patriots by navíc na Gronkowského neměli peníze, protože jsou v současnosti jen 1,07 milionu dolarů pod platovým stropem. Třicetiletý Gronkowski vloni skončil kariéru rok před vypršením smlouvy, která by mu garantovala deset milionů dolarů za sezonu. Za těchto podmínek bude Gronkowski od podzimu s Bradym.

„Rob Gronkowski je jeden z nejlepších tight endů historie NFL a hraje s vášní a touhou, která ho liší od ostatních,“ pochvaluje si Jason Licht, manažer Tampy Bay. „Rob hrál celou kariéru spolu s Tomem Bradym a jejich úspěchy mluví samy za sebe.“

Gronkowski vyhrál s Bradym třikrát Super Bowl a od podzimu je spolu čeká další práce.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana středečního deníku SportFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud