17. srpna 2020 • 18:12

Touchdown přes celé hřiště! Nováček Paddock ligy zadupal favorita

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká liga amerického fotbalu se o víkendu rozjela senzačním výsledkem. Nováček Přerov přehráli trojnásobné vicemistry Ostrava Steelers 25:22, přičemž ráz zápasu dala už první akce zápasu. Reprezentační running back Michal Bock s míčem pláchl přes celé hřiště.



„Před zápasem jsme věděli, že musíme zastavit Bocka, bohužel se nám to nepovedlo,” litoval po zápase nový trenér Steelers Lonnie Hursey.

Navíc ve druhé čtvrtině se Přerovu povedlo navýšit skóre na 13:0 po spolupráci quarterbacka Michala Stokláska s Adamem Žouželkou. Ten musel v zápase zastoupit Bocka, který se v průběhu prvního poločasu zranil.

Ostravští se vrátili do hry před koncem poločasu díky obrovské chybě Mammoths. Lukáš Gromus se při odkopu Ostravy dotkl míče, která tím pádem mohla míč ukořistit a na hřišti tak zůstal útok Ostravy. Nabídnutou šanci zužitkovali Steelers svým prvním touchdownem v sezoně.

Steelers se ale podařilo už pouze korigovat skóre. Výborně hrající obrana Mammoths si připsala i touchdown, když přerovský Tomáš Zábranský vystihl přihrávku quarterbacka Steelers, zachytil míč a doběhl s ním až do endzóny.

„Úžasný výkon obrany a útok se občas trefil a dopadlo to dobře,” hodnotil zápas hrající předseda Mammoths Petr Stejskal. “Je to určitě největší vítězství v kariéře. Bylo krásný vyhrát druhou a třetí ligu, ale tohle je určitě nejvíc,” dodal.

Mammoths hnala kupředu bezmála tisícovka hlasitých fanoušků. „Strašně nám pomáhají. Americký fotbal je v tom specifický, že diváci mohou týmu pomoc. Soupeřovu útoku znepříjemní komunikaci a rozehrání,” měl Stejskal radost z početné návštěvy na premiéru Mammoths v Paddock lize.

V závěru zápasu Steelers už jen upravili na konečných 25:22 pro Mammoths. Přerov si tak v premiéře v Paddock lize připsal nečekanou výhru proti favoritovi.

Výsledky 1. kola Paddock ligy:

Přerov Mammoths-Ostrava Steelers 25:22, Vysočina Gladiators-Ústí nad Labem Blades 37:0, Brno Alligators-Brno Sígrs 7:26, Pilsen Patriots-Prague Mustangs 41:21

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud