17. srpna 2021 • 07:52

Liga amerického fotbalu: Lions si zajistili účast v Czech Bowlu

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 6. kole Kittfort ligy amerického fotbalu se dva hlavní favorité, Prague Lions a Vysočina Gladiators, představili v odvetě a i druhý vzájemný zápas nabídl napínavou podívanou. Tentokrát se z vítězství radovali domácí Lions, kteří zvítězili 28:21. Ve druhém zápase 6. kola zvítězili i podruhé brněnští Alligators proti Přerovu Mammoths.



První vzájemný zápas ovládli Gladiators 28:26 a i odveta se nesla v duchu vyrovnaného zápasu. Lions po celý zápas byli krok napřed a Gladiators museli dotahovat. Skóre zápasu otevřel hned v prvním útočném snažení Lions quarterback Shazzon Mumphrey, který si z krátké vzdálenosti doběhl sám pro touchdown.

Do sestavy Gladiators se vrátil running back Jan Dunovský, který pomohl svému týmu posouvat útok vpřed. Také hosté se v úvodním drivu dokázali dostat až k blízkosti endzóny, ale dobře rozehraný drive zakončili neúspěšným kopem na branku.

Gladiators se podařilo vyrovnat v průběhu druhé čtvrtiny, a to po spolupráci Clarka Hazletta s Petrem Čermákem, který se uvolnil uprostřed hřiště a zachytil míč v endzóně.

Po zbytek prvního poločasu vládly na hřišti především obrany, které po úvodním zaváhání dokázaly vystavit útokům stopku, což potvrdil i lionský Charun Jachjajev, který dokázal zachytit soupeřův pass. Radost ze získaného míče ale Lions dlouho nevydržela. Hned první akcí totiž Mumphrey také hodil pass do rukou obránce.

Na začátku druhého poločasu Gladiators věnovali dobrou pozici Lions a pražský útok dokázal chybu hostů potrestat touchdownem Jiřího Kohuta.

Gladiators k vyrovnání pomohla dlouhá zachycená přihrávka Davida Calty, který těsně po zachycení míče vyšlápl ze hřiště. Lions situaci nechali přezkoumat na videu, které ale potvrdilo platné zachycení. Vydařený útok zakončil touchdownem Petr Čermák, na kterého obrana Lions úplně zapomněla a Čermák tak úplně volný zachytil míč v endzóně a srovnal skóre na 14:14.

Lions se opět dostali do vedení díky lepší pozici na hřišti. Gladiators museli odkopávat z vlastní endzóny a Josef Janota vrátil míč hluboko na polovinu soupeře. Sám Janota následně chytil touchdownový pass Mumphreyho a posunul skóre na 21:14 pro domácí.

Na srovnání skóre se nečekalo dlouho. Hazlett našel uprostřed hřiště volného Caltu, který se po zachycení prosmýkl obranou a připsal si 76yardový touchdown.

Na konci třetí čtvrtiny byli Lions několikrát blízko k dalšímu touchdownu, ale receiverům vždy chybělo pár centrimetrů k zachycení passu v endzóně soupeře. Na vítězný touchdown si domácí museli počkat do závěrečné čtvrtiny. Mumphrey našel dlouho přihrávkou Marka Suchého, který dokázal dosprintovat s míčem do endzóny pro vedení 28:21.

V poslední snaze na vyrovnání se Gladiators dostali 12 yardů od endzóny Lions. Po vydařeném postupu přes celé hřiště se ale jejich snažení nepodařilo dotáhnout k touchdownu. Obranu Lions v klíčové situaci vyztužil dokonce i quarterback Mumphrey, který hlídal nebezpečného Caltu.

Lions se podařilo udržet vedení a v odvetě zvítězili 28:21. Pražský tým si tak zajistil účast ve finálovém Czech Bowlu, který se odehraje 11. září v Jihlavě.

„Nejsem spokojený, i když jsme vyhráli. Nehráli jsme bez mentálních chyb, které nás hrozně sráží. Potřebujeme hrát lépe, ale jsem hrdý na kluky. Bojovali až do konce,” okomentoval výhru hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Souboj dvou týmů na spodku tabulky vyhráli i podruhé Brno Alligators. Brněnský tým proti Přerovu Mammoths začal lépe a vybudoval si náskok 14:0 po dvou touchdownech Doležala. Mammoths se podařilo srovnat na začátku třetí čtvrtiny díky touchdownu Adama Žouželky.

Stejně jako v prvním zápase, také v odvetě byl k vidění vyrovnaný zápas. Na touchdown brněnského Nestra dokázal odpovědět touchdownem Filip Novotný. Odpověď na dlouhý touchdown Davida Kiliana už ale hostující Přerov nenašel.

Alligators zvítězili ve druhém zápase 27:21 a vylepšili si bilanci na 2 výhry a 2 prohry. Mammoths po pěti zápasech na první výhru stále čekají.

6. kolo Kittfort ligy:
Brno Alligators - Přerov Mammoths 27:21
Prague Lions - Vysočina Gladiators 28:21

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud