10. září 2021 • 19:38

Starý Brady? Žádný strach, Comeback Kid jubilejně udeřil a rozsekl drama

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný strach o starouše Tommyho. Legendární quarterback Tom Brady začal novou sezonu NFL zostra. Čtyřiačtyřicetiletý veterán v dramatickém zápase s Dallasem dovedl obhájce titulu Tampa Bay Buccaneers k vítězství 31:29. A předvedl svůj jubilejní čtyřicátý comeback ve čtvrté čtvrtině.



Už kdysi na univerzitě v Michiganu se Bradymu říkalo Comeback Kid pro jeho schopnost zvrátit špatně se vyvíjející zápasy. Svou neústupnost, vytrvalost a klid v rozhodujících momentech ukázal znovu v thrilleru proti bojujícím Cowboys.

Ke svému poslednímu drivu dostal Brady míč do ruky pouhých 84 sekundy před koncem základní hrací doby, když jeho tým prohrával o bod. A stejně stihnul narýsovat rozhodující ofenzivu, na jejímž konci byl dvě sekundy před koncem vítězný field goal Ryana Succopa.

„Nebylo pochyb, že tenhle zápas vyhrajeme. S ním…“ řekl výstižně Bruce Arians, kouč vítězů.

Bucs měli většinu zápasu v moci, pět minut před koncem ale Chris Godwin spáchal fumble dva yardy před endzonou a Cowboys se z následného drivu dostali do vedení.

Comebacky ve čtvrté čtvrtině

Peyton Manning –⁠ 43

Tom Brady –⁠ 40

Drew Brees –⁠ 36

Ben Roethlisberger –⁠ 35

Johny Unitas –⁠ 34

„Bylo zcela jasné, že ještě dostaneme šanci,“ řekl Succop s odkazem na Bradyho. „Je to jednoznačně nejlepší quarterback všech dob. Je to nejlepší hráč všech dob. Je tak klidný, tak soustředěný.“

Brady na úvod nového ročníku neukázal, že by ve svých 44 letech měl ubrat ze své úrovně. Spáchal sice dvě interceptions, za jednu ale mohl spíš nedbalý receiver a druhá se zrodila ze zkušební Hail Mary na závěr poločasu.

V jubilejním třístém zápasu NFL, do něhož nastoupil v základní sestavě, naházel impozantních 379 yardů a čtyři touchdowny. Dvakrát se vzduchem úspěšně spojil se svým věrným terčem Robem Gronkowskim a dotáhl tak vzájemnou legendární spolupráci ke stému touchdownu. V historii NFL je na tom líp jediná dvojice. Quarteback Peyton Manning za Colts přihrál 114 touchdownů svému dvornímu receiverovi Marvinu Harrisonovi.

Tom Brady během zápasu Dallasu s Tampou
Tom Brady během zápasu Dallasu s Tampou

Bucs si ověřili svou ofenzivní sílu a ve srovnání se startem minulé sezony, kdy při prvním Bradyho zápasu v novém působišti na úvod prohráli s New Orleans Saints, jsou na tom daleko líp.

„Vloni to bylo po prvním zápase na nic. Za 365 dní jsem ušel dlouhou cestu,“ uvedl Brady, který během léta vyléčil své bolavé koleno.

Na čem stavět ale mají i Cowboys, jejichž fanoušci oslavují povedený návrat quarterbacka Daka Prescotta, jenž hrál jedenáct měsíců od vážného zranění kotníku. Osud ho tehdy zastavil na cestě k možné rekordní sezoně. Proti Bucs zazářil 403 naházenými yardy a třemi touchdowny.

„Dal jsem do toho všechno, takže nejsem překvapený tím, jak jsem hrál, a jak jsem bojoval. Cítím, že jsem lepším hráčem, než jsem byl,“ uvedl Prescott, který v březnu s Cowboys podepsal nový čtyřletý kontrakt na 160 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud