Martin Hašek
9. ledna 2023 • 17:55

Hloupá výhra: kvůli zázraku nevýhoda na draftu, trenér už dostal padáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle výhra je přišla draho. Houston Texans byli v posledním zápase NFL blízko prvnímu místu pro jarní draft. V závěrečných sekundách zápasu v Indianapolis ale díky sérii nepravděpodobných okolností zápas zvrátili. A číslo jedna jim uniklo z rukou.



Takhle umí zakončit sezonu jenom Texans! Fanoušci jedné z nejvíc trápících se organizací posledních let si s podobnými úlevnými výkřiky nemohli pomoct. Jejich tým nasbíral za celou sezonu jen dvě výhry. A v poslední chvíli přidal ještě jednu, která má pro jeho budoucnost ovšem nepříjemné důsledky.

Houston prohrával v poslední minutě zápasu v Indianapolis o sedm bodů, když se jeho quarterback Davis Mills odhodlal kousek za polovinou hřiště k tzv. Hail Mary, pasu poslední záchrany. Při čtvrtém downu a dvaceti yardech k překonání už nemohl jinak než napálit zoufalou ránu směrem do endzóny. Tam na míč čekal safety Colts Rodney Thomas. Balon mu ale k údivu publika propadl rukama přímo do náruče receivera soupeře Jordana Akinse.

Texans se pak odhodlali místo kopu za bod k potvrzení za dva body.

„Chicago prohrálo, takže tahle akce rozhodne o jedničce draftu,“ hlásil televizní komentátor.

A přesně to se stalo. Mills dostal balon do ruky a znovu ho poslal na Akinse, který ho zase chytil.

„Nejhloupější" vítězství mají na svědomí hráči Houstonu
„Nejhloupější" vítězství mají na svědomí hráči Houstonu

Colts za chvilku se svojí Hail Mary neuspěli, Texans zvítězili a na první výběr draftu mohli zapomenout. Jedničku teď drží Chicago Bears, kteří ve svém posledním zápase prohráli s Minnesotou a draft budou začínat poprvé od roku 1947.

Nabídka univerzitních hvězd

A je možné, že v budoucnosti budou obě organizace na bláznivý nedělní večer vzpomínat jako na rozhodující křižovatku svých dějin. Bears teď mají možnost zvolit kohokoli z nabídky univerzitních hvězd.

Na forhontu jsou dvě defenzivní osobnosti – linebacker Will Anderson Jr. a defenzivní tackle Jalen Carter. A nadějně vypadá i třída quarterbacků. Z ní vyčnívá Bryce Young, který však narostl jen těsně přes 180 centimetrů a navíc hrál na univerzitě za Alabamu, jejíž quarterbeci to mají v NFL většinou složité.

Chicago má pod centrem Justina Fieldse, kterého bralo jako jedenáctku draftu teprve před dvěma lety. Teoreticky si ale může jít pro upgrade, nebo může drahocenné místo 1 výhodně vyměnit se zájemcem, který především quarterbacka zoufale potřebuje.

Podobné bezvýznamné výhry už v minulosti natropily klubům dost problémů. Vyprávět by mohli New York Jets, kteří před dvěma lety kvůli dvěma nečekaným vítězstvím v závěru sezony spadli na druhé místo. Trevor Lawrence, o němž se už tehdy mluvilo jako o generačním talentu, právě s Jacksonville Jaguars postoupil do play off. Zach Wilson, kterého tenkrát na dvojce vzali Jets, je zatím v diskuzích o největším historickém propadáku na draftu.

„Bylo by těžké klukům říct: Prohrajte schválně. To by ode mě neočekávali,“ vysvětloval kouč Texans Lovie Smith po nečekaném finiši v Indianapolis.

Se svým týmem si užil ještě jedno poslední vítězství. Hned po zápase dostal padáka.

PROGRAM PLAY OFF - WILD CARD KOLO

Sobota:
San Francisco 49ers – Seattle Seahawks (22.30 )

Neděle:
Jacksonville Jaguars - Los Angeles Chargers (2.15)
Buffalo Bills – Miami Dolphins (19.00)
Minnesota Vikings – New York Giants (22.30)

Pondělí
Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens (2.15)

Úterý
Tampa Bay Buccaneers – Dallas Cowboys (2.15)

Pozn.: Přímé přenosy vysílá Premier Sport 2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud