11. března 2013 • 23:12

USA v semifinále, Kuba vyřazena, do finálové skupiny míří Nizozemsko

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední zápasy ve skupinách C a D rozhodly o postupujících do Miami. Dále jde Itálie, USA, Dominikánská republika a Portoriko. Rovněž známe první dva finalisty - obhájce titulu Japonsko a evropské překvapení z Nizozemska.



Spojené státy sehrály velmi vyrovnaný zápas s Kanadou. Oba týmy měly nůž na krku – prohra znamenala konec. Lépe začali hráči javorového listu a po dvoubodovém homerunu Michaela Saunderse šli do vedení 2:0. Američané vyrovnali díky chybě třetí mety při ulejvce a díky sebeobětovacímu odpalu Adama Jonese. V 6.směmě se Kanadě podařilo dostat domů Joye Votta a opět vedla. Vedení na svou misku vah převážili Američané v 8. hře. Vystřídavšího nadhazovače Philippa Aumonta přivítal singlem Joe Mauer, další pálkař se dostal na metu díky špatným nadhozům a oba pak poslal domů dvoumetrovým odpalem do středního pole Adam Jones. Ten poté sám doběhl po singlu Victorina a kauč Kanady musel opět sáhnout ke střídání nadhazovače. USA se tímto útokem dostali do vedení, které ještě zvýraznili v posledním inningu. Pětibodový rozdíl zařídill Eric Hosmer svým dlouhatánským odpalem do středního pole za situace plné mety a 2 auty. Kanaďané už odpověď na svých pálkách nenašli. 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

R

H

E

USA

0

0

0

2

0

0

0

3

4

9

14

1

Kanada

0

2

0

0

0

1

0

1

0

4

9

2

                         

W - Ramirez

   

L - Morlan

             

HR - Saunders (CAN)

                       

 

Konečné pořadí skupiny D:
1. USA 2 - 1
2. Itálie 2 - 1
3. Kanada 2 - 1
4. Mexiko 1 - 2

Zápas o první místo ve skupině C mezi Dominikánskou republikou a Portorikem pro sebe rozhodli prvně jmenovaní. Oba týmy již měly jistotu postupu, a tak se hrálo o „slabšího“ soupeře do prvního utkání semifinálové skupiny. Do vedení šli Dominikánci díky doběhu Aybara, ale Portoričané odpověděli dvoubodovým homerunem Mike Avilese. Jenže to bylo bodově z portorické strany vše. Naopak soupeře přidal ještě tři body i zásluhou homerunu Robinsona Cana. 

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R E
Dominikánská rep. 1 0 0 0 1 1 1 0 0 4 12 1
Portoriko 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2 7 2
                         
W - Barcelo     L - Berrios              
HR - Cano (DOM)     Aviles (PUR)            

V utkání mezi Venezuelou a Španělskem šlo naopak pouze o čest. Oba týmy již ztratily možnost postupu do dalších bojů. Úvod vyšel lépe Španělům, kteří se dostali do nadějného tříbodového vedení. Venezuela razantně odpověděla v polovině utkání, když v dohrávce 4.směny získali rovných 6 bodů. Nezabránilo tomu ani několikeré střídání nadhazovačů – Venezuelané prostě pálili. Španělé se vzpamatovali a v 5.inningu si při dvou autech zapsali po odpalu Manriqueze a doběhu Figueroy a Sancheze dva body. To ale bylo z jejich strany vše. Jakoukoli jiskřičku naděje na výhru uhasila šestá a hlavně osmá směna. V té viděli diváci dokonce dva sólo homeruny za sebou – první od Miguela Cabrery do středního pole a druhý od Pabla Sandovala do pravého pole.  

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R E
Španělsko 3 0 0 0 2 0 0 0 1 6 7 1
Venezuela 0 0 0 6 0 2 0 3 x 11 16 1
                         
W - Ramirez     L - Morlan              
HR - Canizares, Beltre (ESP)    Cabrera, Sandoval (VEN)      

 

Konečné pořadí skupiny C:  
1.Dominikánská rep. 3 - 0
2. Portoriko 2 - 1
3. Venezuela 1 - 2
4. Španělsko 0 - 3

Portoriko potvrdilo svým postupem do semifinále postavení z roku 2009. Dominikánská republika si naopak polepšila, protože při minulém WBC skončila již ve skupině. Nahradila tak letos vypadnuvší Venezuelu. 

Ze čtyř „kvalifikantů“ se podařilo postoupit pouze Tchaj-wanu, ostatní – Španělsko, Kanada a Brazílie si musí počkat na další příležitost. 

Team Batting - Týmový pálkařský průměr

Itálie

336

Dominikánská rep.

324

Kanada

304

USA

297

Venezuela

279

Mexiko

275

Portoriko

239

Španělsko

210

Pravý bonbónek čekal na příznivce baseballu odpoledne našeho času. KO systém na dvě prohry v semifinálové skupině v Tokiu svedl do boje o druhé místo ve finále v Miami Kubu a Nizozemsko. 

Kuba v roce 2009 hladce postoupila ze základní skupiny po třech výhrách, ale v semifinále se jí nedařilo a po dvou porážkách od Japonska, musela cestovat domů. Nizozemsko v roce 2009 rovněž postoupilo do semifinálových bojů, i když z druhého místa s bilancí W-L 2-2. Tam ale rovněž neuspělo po prohrách s Venezuelou a USA. Oba soupeři se letos již v této skupině potkali a úspěšnější byli, možná trochu překvapivě, oranjes. Ale to ještě o tolik nešlo. Tentokrát by prohra znamenala pro Kubánce konec účasti v turnaji. 

Utkání ve znamení dvojek bylo velmi vyrovnané. Nizozemci dvakrát utekli o dva body, ale Kubánci dokázali srovnat. Ke konci zápasu utekli naopak o dva body Kubánci, avšak i Nizozemci dokázali vyrovnat. Rozhodla tak dohrávka 9. směny a dlouhatánský sebeobětovací odpal do středního pole na plné mety, kterým poslal Kalian Sams pro vítězný bod Andruw Jonese. Ale popořádku. Ve 3. směně naplňují nizozemští hráči po doublu, singlu a trefení pálkaře mety. Andruw Jones posilá sebeobětovacím odpalem pro bod Odubera, Curth Smith singlem Simmonse. Kubánští baseballisté odpověděli skórujícím Gurrielem a homerunem Jose Abrey. Evropský zástupce se ale nenechal zahanbit a opět přidal dva body – první zase po sebeobětovacím odpalu, druhý po chybné rozehře catchera a třetí mety. Další dva body, tentokráte v podání Kuby, přišly vzápětí a pomohl jim Yulieski Gurriel svým dvoumetovým odpalem do středního pole. Dvoubodová honička pokračovala v 8. hře. Tentokrát však v obráceném gardu. Nizozemští hráči tak poprvé v utkání dotahovali vedení soupeře. A zdárně. Zasloužil se o to dvoubodový homerun Andreltona Simmonse. V poslední směně se dostali kubánští hráči až na 3. metu, ale zastavil je strike out a fly out. Rovněž Nizozemci i přes střídání nadhazovačů naplnili mety a dokázali na rozdíl od svého soupeře rozhodnout. 

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R E
Kuba 0 0 0 2 2 0 0 2 0 6 12 2
Nizozemsko 0 0 2 2 0 0 0 2 1 7 12 0
                         
W - Van Mil     L - Guevara              
HR - Abreu (CUB)     Simmons (NED)            

Dále tedy postupuje Japonsko a Nizozemsko. Po vzájemném utkání, které rozhodne o vítězi této skupiny se stěhují do San Francisca a čekají na své soupeře.

Další program:

Itálie – Dominikánská republika

USA - Portoriko

Japonsko - Nizozemsko

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud