15. dubna 2013 • 07:23

Draci porazili nováčka z Tempa, Technika veze dvě vítězství z Eagles

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

První extraligové kolo je za námi, hned 3 týmy mají na svém kontě dvě vítězství. Ta nejcennější si veze Technika Brno z Prahy ze hřiště loňských finalistů Eagles Praha.



Draci Brno – Tempo Praha 18:5, 6:4

Obhájce titulu přivítal na svém hřišti nováčka z Prahy a připsal si dvě výhry. Zápasy jste měli možnost sledovat na našich stránkách poprvé v historii Extraligy play by play – poprvé. První utkání skončilo již po 7. hře rozdílem, když domácím vyšel začátek a vzepětí soupeře ve 3. a 4. hře dokázali zastavit sedmi body v dohrávce 4.inningu, čímž se dostali do vedení 16:5. Pálkařsky se zaskvěl Jakub Hajtmar s bilancí 4 odpaly – 4 hity – 4 body, homerun odpálil Martin Schneider. Druhé střetnutí již nebylo tak bodové divoké a Titáni v něm rozhodně ostudu neudělali. Na nadhozu je podržel Jeffrey Guthridge, který vydržel na kopci celých 7 směn a připsal si na své konto 6 strike outů.

Záznam z utkání najdete na www.baseball.cz v sekci Soutěže. 

Eagles Praha – Technika Brno 4:6, 9:10

Technika oplatila svému soupeře jeho loňské výhry na jejím hřišti a odvezla si z Prahy dvě vítězství. Obměněný a omlazený kádr domácích na zkušenějšího soupeře nestačil. V prvním střetnutí se skóre přelévalo z jedné strany na druhou a ještě před dohrávkou poslední směny drželi domácí jednobodové vedení (4:3). Rovněž druhý zápas byl na změny ve vedení poměrně divoký. Technika se v první hře utrhla na 5:1, v 6. směně bylo srovnáno na 6:6. Důležitý odskok se hostům podařil v předposlední hře (10:7) a Eagles už pouze snížili na rodíl 1 bodu. Hráči obou týmů udělali za dva zápasy 6 chyb v poli. 

Kotlářka Praha – Arrows ostrava 10:2, 9:2

Třetí pražský zástupce v Extralize byl úspěšnější, když svého ostravského soupeře celkem jasně přehrál. Na Arrows se více projevila nerozehranost způsobená dlouhým zimním počasím. Jejich pálkařský výkon zachraňoval homerunem navrátilec Petr Čech, ale ostatní se k němu nepřipojili. Kotlářka zvítězila v obou zápasech zcela zaslouženě. První rozhodla ve 3. Hře, kdy šla do vedení 6:0, druhý otáčela v 5. směně – z 1:2 na 4:2 a dále už byla pánem na hřišti. 

Skokani Olomouc – Hroši Brno 7:3, 0:9

Jediný double, po kterém se radovaly oba týmy, se odehrál v Olomouci. První utkání ovlivnilo počasí a v 7. inningu muselo být kvůli dešti na hodinu přerušeno. Hroši lépe začali, ale domácím se podařilo skóre otočit a přidat i další vítězné body. Druhý zápas domácím od začátku nevyšel, nedokázali si poradit s brněnským nadhazovačem Markem Bošanským. Utkání bylo nakonec ukončeno po 7. směně pro špatnou viditelnost. 

Další kolo je na programu v sobotu 20.4. Největším tahákem bude jistě pražské derby mezi Kotlářkou a Eagles.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud