19. června 2016 • 18:10

Kotlářka zabrala. Pálkař Sládek pomohl po zranění skolit Skokany

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožíval nejhorší část kariéry. V březnu se při kvalifikaci na World Baseball Classic pálkař Jakub Sládek zranil - v Mexiku si vážně poškodil břišní svaly. Nehrál, jen trénoval, při odpalech cítil velkou bolest. Včera se už člen Klubu českých homerunařů zase rozehrál, když pomohl porazit v baseballové extralize Skokany Olomouc. Z deseti startů na pálce zaznamenal sedm odpalů. „Už dlouho se mi takhle nedařilo,“ tvrdil Sládek, který měl jako první Čech angažmá v Japonsku.



Ani Kotlářka Praha si neprocházela úspěšným obdobím. V posledních čtrnácti dnech několikrát prohrála, pětkrát za sebou v rámci Evropského poháru a o minulém víkendu dvakrát doma nestačila na Arrows Ostrava.  V sobotu přijela na hřiště Skokanů Olomouc, kteří dokázali přehrát doma Draky Brno, devatenáctinásobné domácí šampiony.

„Měli jsme ze Skokanů respekt. Ani série proher nám nepřidala. Nakonec jsme to ale zvládli, v týmu je teď dobrá nálada,“ konstatoval Ondřej Chocholatý manažer Kotlářky Praha, která uspěla v Olomouci po výsledcích 12:5 a 8:2.

Výraznou měrou se na vítězství podílel Jakub Sládek. Vždyť v prvním utkání předvedl třikrát dvoumetové odpaly. „Snažím se po zranění dostat zpátky a konečně se mi na pálce dařilo. Chci být hlavně pro play-off absolutně ready. Čím více budu hrát, tím lépe,“ dodal Sládek, který už v extralize předvedl více než 50 homerunů.

V letošní sezoně ho v týmu zastoupil Australan Mitchell Nilsson, který už dal 11 homerunů a je v čele tabulky v této statistice. V dalších zápasech Draci Brno dvakrát vyhráli na hřišti Hrochů Brno.

Baseballová extraliga: Eagles Praha - Technika Brno 9:6, Eagles Praha - Technika Brno 2:6, Skokani Olomouc - Kotlářka Praha 5:12, Skokani Olomouc - Kotlářka Praha 2:8, Arrows Ostrava - Tempo Titans Praha 12:3, Arrows Ostrava - Tempo Titans Praha 5:8, Hroši Brno - Draci Brno 4:9.

Tabulka baseballové extraligy
Draci Brno    24 vítězství    7 proher
Kotlářka Praha    21    7
Arrows    Ostrava    16    15
Technika Brno    13    15
Skokani Olomouc    13    15
Eagles Praha    11    17
Hroši Brno    9    19
Tempo Titans Praha    8    19

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud