17. května 2017 • 15:52

Hasič s číslem 500: baseballista Schneider si připsal jubilejní odpal

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je osminásobným mistrem domácí baseballové extraligy, zároveň pracuje jako hasič u záchranného sboru Jihomoravského kraje v Brně. O víkendu se však Martin Schneider zapsal do historických statistik, když zaznamenal svůj 500. odpal. Stalo se tak při zápase Draků Brno proti Třebíči Nuclears. Rekord v počtu hitů drží ostravský Aleš Navrátil, který jich má více než 800. „Těší mě, že už mám tolik odpalů. Mým cílem jich je udělat tisíc, ale to musím být zdravý a hrát ještě hodně let,“ dodal univerzál Schneider, který se občas objeví i v roli nadhazovače.



Během sezony musí vynechat až třetinu utkání. Důvodem je jeho práce, Schneider je zároveň hasičem. Jak se k tomu dostal?

„Každý malý kluk o tom mluvil. Ale spíš to vyplynulo z okolností – potřeboval jsem změnu, pracovní. Nemám rád totiž stereotyp a nemůžu dělat žádnou kancelářskou práci,“ vysvětlil brněnský baseballista.

Jeho sportovní zkušenosti se mu velice hodí v práci. „V baseballu se děje vše v milisekundách, ve kterých se musíte rozhodnout. Odpálíte míč nebo ne? To jsem využil při přijímačkách na hasiče v rámci psychologických testů na reakci,“ doplnil Schneider.

VIDEO: Pětistý odpal Martina Schneidera


Zároveň mu jeho povolání pomohlo při hře. „Co jsem hasič, tak jsem se velice zklidnil, naučil se pracovat s psychikou. Dřív jsem byl trochu nervák, hodně jsem zápasy prožíval, teď jsem se extrémně změnil. Jsem klidný, snažím se klub podporovat, být pozitivní a pomáhat,“ tvrdil Schneider, který v baseballové extralize má už přes 500 odpalů. Svůj jubilejní si připsal o víkendu v utkání proti Třebíči.

Proti nováčkovi extraligy z Třebíče se prosadil doublem a v utkání zaznamenal ještě dva hity. „Nejsem moc na individuální statistiky, ale tenhle moment si budu pamatovat. Důležité je, že bereme další vítězství,“ prohlásil Schneider z Draků Brno, kteří v letošní sezoně zvítězili už sedmnáctkrát a v tabulce jsou na prvním místě.

Proti Třebíči nastoupili brněnští baseballisté na počest Dne matek s růžovými pálkami, potítky nebo helmami. „Inspirovali jsme se od americké ligy MLB, kde je tohle příjemnou tradicí. Užili jsme si to, ale byli hráči, kteří s růžovými pálkami jít na hřiště nechtěli,“ zasmál se Schneider, který má v letošní sezoně na svém kontě 23 hitů. Dosud nejlepším pálkařem v této statistice je jeho spoluhráč Arnošt Dubový, který má úspěšných odpalů osmadvacet.

Nejvíce hitů v české extralize
Aleš Navrátil (Arrows Ostrava 830
Pavel Budský (Draci Brno) 727
Martin Střítecký (Technika Brno) 657
Martin Veselý (Draci Brno) 552
Jakub Malík (Arrows Ostrava) 548

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud