27. září 2018 • 15:13

CZECH SERIES: Ostravské pálky proti mocným brněnským nadhazovačům!

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finálová Czech Series je tu! Už od pátku se rozjedou souboje mezi Draky Brno a Arrows Ostrava. Série se bude hrát na tři vítězné zápasy. V případě nerozhodnutého stavu se pokračuje o příštím víkendu. „Rozhodně chceme už konečně vyhrát titul,“ prohlásil Aleš Navrátil, hrající kapitán Arrows. Ostravský tým už pošesté ve finále vyzve Draky, kteří usilují o své 22. prvenství. „Myslím, že tato série bude vyrovnanější než vloni,“ dodal Arnošt Nesňal, generální manažer Draků Brno. Od druhého zápasu bude finále živě přenášet PlayoTV.



Ve znamení souboje nejlepší ofenzivy proti nejlepší obraně domácí baseballové extraligy bude letošní Czech Series. Arrows Ostrava v letošním roce „rozdala“ soupeřům 58 homerunů, to Draci Brno nastřádali 17 homerunů. Brněnský tým ovšem exceluje ve zcela jiných statistikách – mezi deseti nejlepšími nadhazovači po základní části má své čtyři zástupce. „Je to historickou orientací, roky se prezentujeme jako obranářský tým. Jde nám o rychlost, preciznost a obranu,“ konstatoval Arnošt Nesňal z Draků Brno.

Nadhazovač Radim Chroust dokázal zařídit pro Draky Brno deset výher v letošní sezoně. John Hussey si zase připsal 7 vítězství a Petr Minařík s Wesly Roemerem zase po šesti.

To Arrows Ostrava se bude opírat o fenomenálního Terrella Joyce, který útočí na absolutní český rekord v počtu homerunů za sezonu. Doposud odpálil míč za plot 27krát. Jenže proti Drakům Brno se mu zatím moc nedaří. V sedmi vzájemných duelech si nepřipsal žádný homerun a zařídil pouze jeden bod. „Částečně to mohlo být psychikou, Terrell k nám přestoupil právě z Draků. Nyní měl ale dost času na to se připravit,“ dodal Navrátil z Arrows Ostrava. „Navíc se nespoléháme pouze na něho. V letošním roce už devět našich hráčů předvedlo homerun.“

Dokáže dračí baterie nadhazovačů zkrotit ostravské pálky? Nebo se kromě titána Terrella probudí v Arrows další pálkaři, kteří skolí Draky? Úvodní duel začne v pátek v Brně od 19:00. V sobotu se pokračuje od 16:00 v Ostravě a v neděli se Czech Series přesune zase do Brna.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud