13. září 2019 • 20:34

Baseballisté na ME padli po dramatu ve čtvrtfinále, zabojují o šanci na OH

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští baseballisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství Evropy se Španělskem v nastavené desáté směně těsně 4:5, ale stále mají šanci postoupit do olympijské kvalifikace. Nyní musejí dvakrát vyhrát a skončit v Německu pátí. První krok je čeká v sobotu, kdy nastoupí od 11:00 proti Belgii.



V napínavém utkání baseballisté prohrávali od druhé směny 0:2. V páté směně po dvoubodovém homerunu Martina Schneidera a odpalu Martina Mužíka získali tři body. V dohrávce téže směny šli Španělé po homerunu znovu do vedení 4:3.

Stav srovnal Matěj Hejma homerunem v sedmé směně a v její dohrávce se blýskl skvělým zákrokem v obraně Petr Zýma. Na třetí metě chytil těžký odpal a po jeho příhozu vyautoval chytač Martin Červenka běžce na domácí metě.

V osmé ani deváté směně ani jeden z týmů neskóroval a rozhodla nastavená desátá, v které se na ME začíná s běžci na první a druhé metě. Češi stejně jako ve skupině proti Británii výhodu nevyužili a v dohrávce rozhodl odpalem Blake Ochoa.

Prvním semifinalistou se stal Izrael po výhře nad Francií 8:2. Obhájci titulu Nizozemci, které Češi porazili ve skupině, deklasovali Belgii 17:2.

Čtvrtfinále:
Španělsko - ČR 5:4 v 10. směně,
Izrael - Francie 8:2,
Nizozemsko - Belgie 17:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud