19. listopadu 2020 • 07:56

Rekordní trest za doping v MLB: hvězda bude stát 162 zápasů, zaplatí půl miliardy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballista Robinson Canó si za opakovaný doping vysloužil zákaz startů ve 162 zápasech zámořské MLB. Vedení soutěže oznámilo, že druhý metař týmu New York Mets a osminásobný účastník Utkání hvězd měl v těle anabolický steroid stanozolol. Osmatřicetiletého Dominikánce bude zastavená činnost stát podle odhadů médií 24 milionů dolarů na platu (534 milionů korun).



Canó už za sebou jeden trest kvůli užití zakázané látky má. V roce 2018 nesměl nastoupit do 80 zápasů kvůli nálezu diuretika furosemid, které je známé jako maskovací látka pro další nedovolené prostředky. Tehdy Canó tvrdil, že mu příslušný lék předepsal lékař v jeho domovině v Dominikánské republice.

Nynější trest patří k nejtvrdším, jaké MLB kdy udělila. Platit začne od začátku sezony 2021 a za normálních okolností by to znamenalo vynechání kompletní základní části. V době pandemie koronaviru ale není vyloučen redukovaný program dalšího ročníku, trest by pak zasáhl do více sezon.

Canó přišel do týmu Mets vloni ze Seattlu, předtím působil v jiném newyorském klubu Yankees, s kterým vyhrál v roce 2009 Světovou sérii.

 

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud