Martin Hašek
16. března 2023 • 09:30

Favorit WBC je venku. Místo euforie slzy, hvězda skončila na vozíčku

Autor: Martin Hašek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinále World Baseball Classic bude bez Dominikánské republiky, mužstvo považované mnohými za hlavního favorita na turnaji skončilo po porážce s Portorikem. Vítězné oslavy přímo na hřišti ale skončily nešťastnou nehodou, při níž se zranil portorický nadhazovač Edwin Díaz. Ze stadionu ho po zranění kolene odváželi na vozíčku.



Poslední nadhoz Edwina Díaze prosvištěl strike zonou a bylo hotovo. Portoriko právě v posledním zápase základní skupiny WBC porazilo Dominikánskou republiku 5:2 a Díaz si užíval euforii. Radostně tleskal rukama a běžel vstříc slavícím spoluhráčům. Ti se na něj pak navalili a utvořili divoce poskakující kolečko. Po několika sekundách se ale Díaz v bolesti sesunul k zemi a hráči začali v panice mávat na doktory.

Radost z hráčů Portorika tak rychle vyprchala. Díaz, jejich osvědčený closer nadhazovacího kopce, opouštěl stadion na vozíčku a jeho bratr, další portorický nadhazovač Alexis, se neubránil slzám.

„Bylo ticho,“ řekl Kiké Hernandez, střední polař Portorika, když byl otázán na náladu ve vítězném dugoutu. „Došlo to k bodu, který je větší než zápas a stalo se něco velmi nešťastného. I když jsme měli radost, tohle je jeden z našich bratrů, s kterým jsme vyrůstali. Je snadné nechat zápas být a soustředit se na lidskou stránku věci. Teď to moc necítíme tak, že jsme právě porazili Dominikánskou republiku.“

Právě to se ale stalo. Dominikánská republika s hvězdami Manny Machadem či Juanem Sotem byla před turnajem často považována za největšího favorita. Po prohře s Mexikem se ale dostala na hranu a porážka s Portorikem, kterému šlo ve vzájemném zápase taky o všechno, ji vyřadila. Zranění nadhazovače New York Mets ale vítězům náladu vzalo.

„Pokud se něco má stát, tak se to stane. Tyhle oslavy se dějí odjakživa. Doufám, že bude Edwin O.K., modlíme se za něj a jeho rodinu,“ uvedl Yadier Molina, trenér Portorika.

Do čtvrtfinále postoupily i Spojené státy americké, kterým postupové vítězství nad Kolumbií zařídily dominantní výkony nadhazovačů a kapitána Mikea Trouta, který v zápase třikrát odpálil a při vítězství 3:2 stáhnul svými odpaly na domácí metu všechny tři body USA.

Vítězství Američanů pomohlo Velké Británii k záchraně v turnaji pro rok 2026. Žádný ze zúčastněných evropských týmů tak o další start nebude muset bojovat v kvalifikaci. Z evropských týmů se Itálie dostala do čtvrtfinále, kromě Velké Británie i Česko, Nizozemsko a Izrael skončily v základních skupinách do čtvrtého místa a mají tak jistotu startu na WBC 2026.

V semifinále WBC je už Kuba, která vyřadila Austrálii, v 11 hodin českého času nastoupí Japonsko v Tokiu proti Itálii. Další dvě čtvrtfinále se hrají v Miami, v noci na sobotu hrají Američané s Venezulou, v noci na neděli Mexiko s Portorikem.

Další program WBC

  • Čtvrtek: Čtvrtfinále 2 – Tokio: 11.00 (Itálie-Japonsko)
  • Sobota: Čtvrtfinále 3 – Miami: 1.00 (Venezuela-USA).
  • Neděle: Čtvrtfinále 4 – Miami: 1.00 (Portoriko-Mexiko).
  • Pondělí: Semifinále – Miami: 1.00 (vítěz Kuba – vítěz čtvrtfinále 3).
  • Úterý: Semifinále – Miami: 1.00 (vítěz čtvrtinále 2 – vítěz čtvrtfinále 4).Středa 22. března: Finále – Miami: 1.00

Homerun, strike, meta zdarma. Kapitán reprezentace vysvětluje základy baseballu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud